Megalltunk egy partoldalon a kocsival, ugy, hogy a bal oldala magasabban volt mint a jobb, ott allt kb 5 percig, eljottunk onnan, par km utan beadta a motor hibakodot. Ez miatt tortent? Lett valami baja? Ki lehet utni ezt? Mi a teendo?
Volkswagen konszernes autónál a check engine nagyjából annyit jelent, hogy éppen működik az autó. Olyan rendszertelenül és sokszor nagyon nehezen kinyomozható okból adja ki, hogy hihetetlen, engem őrületbe kergetett ameddig volt Polo IV és Golf V típusú autóm. :)
Viccet (bár annyira nem vicc...) félretéve, olvastasd ki. Sőt, ha ilyen autód van, én kifejezetten ajánlom egy OBD scanner beszerzését ami jó az autódhoz, mert előfordul náluk, hogy meg kell nézni.
Már miért ne lehetne ez?
Ha annyira meredek volt a partoldal akkor az olaj a karterban simán elfolyik a jobb oldalra és ha bal oldalt van az olajszint érzékelő akkor azt hiszi az autó, hogy nincs benne olaj...
Én is jártam már így, csak nálam alacsony olajszintet jelzett, mert nincs check engine lámpám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!