Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy vezessek takarékosan...

Hogy vezessek takarékosan dízelt autópályán?

Figyelt kérdés

A cég csak munkanapon fizeti az üzemanyagot, én viszont szabadnapomon mennék az autóval.

820 km az út, főleg autópálya.

Autó: 2literes 150 LE dízel skoda oct. Kombi 2018ból.

50 literes a tankja.

Az a terv, hogy indulás előtti napon csurig teletankolnék, és így kifutná ezt a nagy utat anélkül hogy saját pénzem bánná.

Megoldható?

Hogyan vezessek takarékosan?

Az autónak katalógus szerint 4,1 L a vegyes fogyasztása, de nekem még eddig ezt nem sikerült elérni.

Sajnos csak a legolcsóbb üzemanyagot szabad bele tankolni.

Köszi előre is!

márc. 22. 22:53
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
39%
Mi ez az agymenés pár válaszolónál... Fogalmunk sincs a körülményekről, minek egyből a cég talpát nyalni?
márc. 23. 17:40
 22/57 anonim ***** válasza:
85%

Értem én a kérdezőt, de miert nyalja bárki annak a cegnek a talpát, amelyik kifizet a munkavállalójanak pénteken 30 ropit szabad felhasználásra, és az alkalmazottja azon dolgozik, hogy e mellé tutira ne kelljen egy vasat se fizetnie üzemanyagra a 820 km-es megmozdulására?

A baj az, hogy eddíg eszébe sem jutott a gazdaságosság, de most, hogy az 50 l-es üzemanyagtankú 5 l-alatti fogyasztású céges kocsival hogy ússzon meg minden fillert...

Ha privát az út, akkor kapott cafeteriaba 30 ropit, de így is fajna, ha bele kellene tolnia egy db petakot. Az ilyentől venném el a céges autót és kapna km alapú elszamolast privátba.... Szánalom.

márc. 23. 20:00
 23/57 anonim ***** válasza:
66%

Valószínűleg olyan pozícóban van a cégnél, akinek ez megéri. Ergo, teremt annyi értéket a munkájával, hogy a teremtett érték több mint a fizu+céges kocsi+dízel. Ergo mindenki jól jár.

Nem kell itt a céget sajnálni, a kérdező csak kihasználja a szerződése nyújtotta lehetőségeket. A cég is ugyanezt teszi, csak más formában.

márc. 23. 20:08
 24/57 anonim ***** válasza:
36%
Nekem most lett világosság... Srác megkapja aputól a kocsit telwtankkal, menjen azzal a csajával hosszú hétvégere. Aztán ezt igy nem akarja bedobni, igy lesz céges autós "menő" kérdés...
márc. 23. 20:26
 25/57 anonim ***** válasza:
Ha már olyan pozícióban vagy, hogy jár a céges kocsi, csak tudsz bele tankolni 20 litert egyszer...
márc. 23. 21:12
 26/57 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat.

#22 honnan gondolod, hogy eddig eszembe se jutott a gazdaságosság?

Nem ismersz.

Konkrétan olyan ember vagyok, aki mindenen spórol ahol tud, már nem csak pénz miatt, hanem a környezet javára is, mert ugye annak is jobb, ha kevesebbet fogyaszt az autó.

#24 nem értem, főleg hogy nő vagyok és már inkább 30 felé, apu nem ad semmit. :)

Különben meg ki találna ki ilyen sztorit?

Természetesen valós/őszinte a kérdés, de nem muszáj elhinni, ha nem akarod.

márc. 23. 21:15
 27/57 anonim ***** válasza:

Kedves kerdező! Ha eddíg is a bebifókák lebegtek a szemed előtt, akor miert pont egy ilyen szituban jut eszedbe kis fogyasztásra törekedni? :)

Amugy nekem mindegy, ha nem kamukerdés, vagy kamuszitu, akkor ne padlógazzal gyorsits es menj lassabban....

márc. 24. 18:46
 28/57 anonim ***** válasza:
64%
Az autók fogyasztása a sebesség függvényében sokszorozódik, légellenállás stb, ha az idő nem számít kamion mögött 85-90 az ideális, mert amúgy a legjobb fogyasztása egy autónak 70-80 között lenne, de azért megköveznek egy autópályán.
márc. 26. 15:31
 29/57 anonim ***** válasza:
50%
Faxom takarékoskodna tojással gázpedál alatt, nyomatnám hétköznap felesbe kannába oszt árulnám diszkontáron valami taxisnak :D
márc. 26. 22:44
 30/57 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Próbálgatom..

Érdekes, hogy 95-100on nem túl jó a fogyasztás.

De 105-115 között már sokkal jobb.

120 vagy fölé nem érdemes menni.

márc. 27. 23:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!