Hogy vezessek takarékosan dízelt autópályán?
A cég csak munkanapon fizeti az üzemanyagot, én viszont szabadnapomon mennék az autóval.
820 km az út, főleg autópálya.
Autó: 2literes 150 LE dízel skoda oct. Kombi 2018ból.
50 literes a tankja.
Az a terv, hogy indulás előtti napon csurig teletankolnék, és így kifutná ezt a nagy utat anélkül hogy saját pénzem bánná.
Megoldható?
Hogyan vezessek takarékosan?
Az autónak katalógus szerint 4,1 L a vegyes fogyasztása, de nekem még eddig ezt nem sikerült elérni.
Sajnos csak a legolcsóbb üzemanyagot szabad bele tankolni.
Köszi előre is!
Anno én egy 1.8 dízel Ford Orionnal a 47 literes tankjával kb 1400km-t mentem egy huzamban. Zürichbe, meg utána még mentem pár km-t visszafele.
Szerintem max. 100 lehetett, amivel mentem.
Kamion mögött mész 90-nel, ez a legtakarékosabb.
Alternatív megoldás, hogy kannába is tankolsz hétköznap, ha mindenképp a cég pénzén akarsz élősködni.
90 és 110 között nagyon minimális különbség van fogyasztásban.... Jó ha 2 deci.
Viszont 130-nál már jelentősen megugrik a fogyasztás felfelé.
Ha nagyon spórolni akarsz akkor 90km/h de akkor már mérhető időt buksz ekkora távon.
110 jó kompromisszum. Időt nyersz jelentősebb fogyasztásemelkedés nélkül.
Én mindig 110el nyomom pályán amikor járom az országot...
Akkor van 5.7-es fogyasztásom pedig 32 éves 2500ccmes verda.
Jósagos ég! Egy 820 km-es kiruccanásnál amit saját zsebből kell fizetni jön a kétségbeesés!? Illetve nem is saját zsebből, hanem teletankolod cégre és remegsz hogy esetleg bele kell rakni egy 5-ösért.
Siralmas vagy kerdező!
Az pedíg, hogy fogalmad sincs a fogyasztás alakulasáról, hogy a sebesseg csökkentésével javul, az külön kabaré...
El se indulj, ugy nem fog semennyit fogyasztani...
Köszönöm mindenkinek a segítő válaszokat!
Nyilván nem tragédia, ha én is kell hogy ràfizessek valamennyit egy plusz tankolás miatt.
Csak kíváncsi vagyok, menne-e, mert papíron tudom, hogy képes rá az autó, hogy keveset fogyaszt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!