Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon lassan indulok el. Mit...

Nagyon lassan indulok el. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tanulóvezető vagyok, most járok a 20. óránál, de még mindig nem tiszta az a dolog, hogy hogyan lehet gyorsan elindulni.

Lámpánál ugye fék alatt már a fogáspontra engedem a kuplungot, és amikor zöld, megvárom hogy magától elkezdjen gurulni az autó, és csak utána adok gázt.

Ez nagyon lassú, viszont az oktató nem szólt érte, szóvak fogalmam sincs, hogy ez így helyes-e vagy sem.

Szóval hogyan tudok gyorsan elindulni?

2024. márc. 20. 13:30
1 2 3 4
 31/37 krwkco ***** válasza:

"Piros-sárgánál már indulsz, hogy mire zöld, azaz behajthatsz a kereszteződésbe, be is tudjál hajtani."

A KRESZ szerint a lámpa vonalán vagy az úttestre festett ilyen célú vonalon nem haladhatsz túl az autó semmilyen részével, amíg a piros lámpa világít. Mivel eleve ott kell megállnod, nem haladhat előre az autó, amíg a piros ki nem alszik. Nem mehetsz előre a járdaszegélyek vonaláig.

És ezért nincs szükség arra, hogy kezdők módjára kinyomott kuplunggal várakozz.

2024. márc. 21. 00:22
 32/37 anonim ***** válasza:
Csak éppenséggel ilyen nincs a KRESZ-ben. Sárgánál, ha még meg tudsz biztonságosan állni, vagy pirosnál a felfestésnél vagy a lámpa előtt kell megállni. Olyan nincs, hogy piros-sárgánál még mindig a vonal mögött kell maradnod. A piros-sárga azt jelzi, hogy készülj fel az indulásra - azaz bizonyosodj meg róla, hogy nem jön keresztbe senki. De majd egyszer álljunk egymás mellett egy pirosnál, aztán nézzük meg, ki ér hamarabb át a kereszteződésen, őkegyelme, akinek a fájós lába nem bír kuplungolni, vagy én, mert nem akadályozom önkényesen a forgalmat azzal, hogy piros-sárgánál még váltogatok. Ha pl. van zebra és rálátsz a bármely lámpájára, akkor a villogó zöldnél már illik sebességbe tenni, vagy amikor látod, hogy a keresztforgalom gyanúsan lassul, és nem várható, hogy egy kanyarodósávban lesz zöld. Aki nem így cselekszik, az a tipikus vakegér balf*sz, akit le kell takarítani az útról, mert az A-ból B-be igyekvőket akadályozzák azzal, hogy pirosnál elkezdenek sziesztázni, üres, gondolom előkerül az okostelefon, és piros-sárgánál még elküldik az utolsó üzenetet.
2024. márc. 21. 00:35
 33/37 anonim ***** válasza:
Azt azért becsülöm, hogy a tipikus és hazug "de hát a kinyomott kuplung károsítja a kinyomócsapágyat" baromságot nem hoztad ide.
2024. márc. 21. 00:37
 34/37 krwkco ***** válasza:

"Csak éppenséggel ilyen nincs a KRESZ-ben."

"9. § (4)

e) a kör alakú, valamint a nyilat vagy kerékpárt mutató piros és sárga fény együtt a továbbhaladás tilalmát jelzi, és arról tájékoztat, hogy zöld fényjelzés következik;"

2024. márc. 21. 06:47
 35/37 anonim ***** válasza:
Ja hát ha mindenki idegbajosan közlekedik... 1 mp sárgánál a kuplung, egyes. De én addig fel nem engedem a kuplungot, míg az előttem lévő féklámpája világít. Fulladt már le előttem BMW is 😃 bár én kuplunggal tudok gurulni, ilyenkor azért adom a gázt is, főleg mert dimbes - dombos részen közlekedem. Semmi fogáspont keresés az emelkedőn. Igazából ezt meg kell tanulni a saját autón, hogy már gondolkodni se kelljen, ahhoz meg gyakorlat kell, de fog ez menni, ha vezetsz minden nap.
2024. márc. 21. 07:54
 36/37 anonim ***** válasza:
Igazából tökmindegy, hogy üresben hagyod-e vagy sem a várakozásnál ugyanúgy gyorsan ki lehet jutni a kereszteződésből. Nálam a céges furgon leállítja magának a motort ha pirosnál üresben várakozok környezet védelmi okok miatt aztán akkor indul be amikor berakom egyesbe, mégis az elsőnek hagyom el a kereszteződést sokszor amikor többsávos úton többen várnak mellettem. Mindezt dízeles kisteherautóval. Itt másodpercek töredékéről megy a vita.
2024. márc. 21. 07:58
 37/37 anonim ***** válasza:
Nem ajánlanám azt a módszert amit fentebb írtak hogy rakd le a sarkad és úgy enged fel a kuplungot, mert ha még egyszer kétszer bekell nyomni forgalmi okból amígnem teljesen felengeded a kuplungot akkor egyre csak fentebb fog kerülni a lábad a pedálon, a másik pedig hogyha vizes a cipődnek a talpa akkor megintcsak nemjó ez a módszer. Maximum akkor tedd le a sarkad ha felengedted fogáspontig.
2024. márc. 23. 17:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!