Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mit csináljak ha nehezen...

Mit csináljak ha nehezen indulok el váltós motorral?

Figyelt kérdés
2 hete kaptam egy váltós 50ccm es supermotort. Az elindulás már akkor sem ment, viszont minden más megy. Gyakoroltam mindaddig amíg 2 napja induláskor belementem a kapuba. Részletesebben annyi, hogy mikor indulnák folyton lefulladok, mivel a kuplungkart kicsapom miest kis gázt adok, viszont valamiért megijedek mikor elkezdem a gázt adni ezért csapom ki. Másik véglet mikor sok gázt adok és gyorsan engedem ki a kuplungkart, olyankor majdnem hátraesek úgy megindulok ( ez történt a kapunál). Azóta csak betolással merek elindulni. Kérlek ne kövezzetek, nagyon kezdő vagyok még. Van valakinek esetleg tippje, hogy hogyan tudnák elindulni rendesen? Tudom hülye kérdés, de nagyon hülyén érzem magam ez miatt😆
2023. aug. 17. 22:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Tanuld meg.

Vagy ne vezess.. SEMMIT!!!

2023. aug. 18. 09:33
 2/5 dirtboy ***** válasza:
100%
Igaz supermotot írtál de valami laza talaj kellene neked gyakrolni egy jó nagy dagonya ahol lehet játszani a kuplungal és nem csak mint váltáskor behúzni meg kiengedni.Ha lehetne játszani a kuplungal és a gázzal akkor hamarabb ráéreznél. Egyébként ez csak az hogy rá vagy feszülve,túl gondolod a dolgot. Idővel majd lesz rutin aztán ha már ne görcsoölsz rá az elindulásra akkor nem kesz ilyen gond. Azt is kipróbálhatod hogy csak simán gáz nálkül lassú kuplunggal elbír e indulni a motor. Nem igazán használok 50est így nem tudom azok ebírnak e de az is segíthet szoktatni a kezed a lassú kuplung felengedésre.
2023. aug. 18. 09:51
 3/5 anonim ***** válasza:
Csináld jól.
2023. aug. 18. 12:39
 4/5 anonim ***** válasza:
2 ujjal kuplungolj mert akkor közelebb van fogásponthoz a kuplung ha nem teljesen van behúzva és jobban fogod lehet érezni.
2023. aug. 18. 18:17
 5/5 anonim ***** válasza:
Erre ra kell erezni. Majd meg esel parat azt menni fog!
2023. aug. 19. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!