Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nagyon lassan indulok el. Mit...

Nagyon lassan indulok el. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tanulóvezető vagyok, most járok a 20. óránál, de még mindig nem tiszta az a dolog, hogy hogyan lehet gyorsan elindulni.

Lámpánál ugye fék alatt már a fogáspontra engedem a kuplungot, és amikor zöld, megvárom hogy magától elkezdjen gurulni az autó, és csak utána adok gázt.

Ez nagyon lassú, viszont az oktató nem szólt érte, szóvak fogalmam sincs, hogy ez így helyes-e vagy sem.

Szóval hogyan tudok gyorsan elindulni?

2024. márc. 20. 13:30
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
"sok embert ismerek, akinek a kuplungot 3 másodpercnél tovább nyomvatartani is felér egy héraklészi próbával" - ezt meg azokra a mimózákra értettem, akik a tíz másodperces várakozást is üresben teszik
2024. márc. 20. 20:53
 22/37 anonim ***** válasza:
Mi a baj az üressel és mi az az időtartam ami úgymond ajánlott hozzá?
2024. márc. 20. 21:32
 23/37 anonim ***** válasza:

#22 Semmi baj az üressel, feltéve, hogy mire piros-sárgáról zöldre vált a lámpa, már taposod a gázt. Budapesten rengeteg olyan kereszteződés van, ahol a fokozat keresgélésével, meg azzal, hogy a sok mazsola már a kereszteződés közepén kettesbe vált, ahelyett, hogy gyorsan elhagyná konkrétan lefelezi a zöld áteresztőképességét.

De megfordítom a kérdést: mi a baj azzal, hogy 1 percen keresztül nyomvatartja az ember a kuplungot pirosnál, hogy piros-sárgánál már elkezdhesse felengedni (ugyanis a kereszteződésbe behajtani nem szabad zöldig, de jellemzően nem a kereszteződés szélén áll az ember, hanem távolabb tőle).

2024. márc. 20. 21:45
 24/37 krwkco ***** válasza:
100%

"ezt meg azokra a mimózákra értettem, akik a tíz másodperces várakozást is üresben teszik"

Aki normálisan vezet, hogy máshogy várakozna, mint üresben, felengedett kuplunggal?

Tegyük fel, hogy 4-esben közelít a lámpához. Látja, hogy meg kell állnia. Elveszi a gázt és szükség szerint fékez is. Azon a fordulaton, ahol a motor már rángatna, benyomja a kuplungot,kiveszi üresbe, felengedi a kuplungot és megáll. Még aki visszakapcsolgat, (ami szerintem felesleges), az sem egyesben érkezik meg. Ha meg már úgyis váltania kell, áthaladva az üresen, akkor minek várakozna kinyomott kuplunggal?

Csak az rakja be jóelőre egyesbe és várakozik kinyomott kuplunggal, aki úgy gondolja, hogy nem tud elég gyorsan váltani sárgánál. Ami meglehetősen kezdő dolog. :-)

2024. márc. 20. 21:46
 25/37 anonim ***** válasza:
#24 Mozgó járművet nem teszünk üresbe soha. Akinek piros-sárgánál nincs már rég sebességben, az meg nem tudom, mit nézeget a piros alatt, de hogy nem a környezetét, az is tuti. Aki a zöldre váltás+reakcióidő után mozdul meg, azt tolni kell lefele az útról.
2024. márc. 20. 22:39
 26/37 anonim ***** válasza:
Na meg azért is várakozunk kinyomott kuplunggal, mert mi van, ha jön mögötted egy mentő, és kicsit arrébb kéne helyezkedni. Csak példa. Ilyenkor derül ki, hogy kinek van némi logikája meg közlekedési érzéke is, meg ki az, akinek régen mondtak egy badarságot.
2024. márc. 20. 22:40
 27/37 anonim ***** válasza:
100%

#26 mégis mit nyersz azzal, hogy a kuplungon állsz várakozás közben?

ha jön a mentő, nyomod a kuplungot, rakod az 1-est.

Meg ha vált a lámpa, szintén.

Én mmindig üresben várok, mégis már piros-sárgára mozdul a kocsi.

2024. márc. 20. 22:43
 28/37 krwkco ***** válasza:
100%

"Akinek piros-sárgánál nincs már rég sebességben"

Rég? A 2 másodperces piros-sárga azért van, hogy akkor kell sebességbe rakni, az induláshoz előkészülni. Hivatalos nevén ez az előkészítő idő. Felvillan a sárga: kuplung, berakod sebességbe, engeded fel a kuplungot. Zöld = elindulsz.

Aki ezt képtelen a piros-sárga 2 másodperce alatt megcsinálni, az meglehetősen gyenge sofőr.

2024. márc. 21. 00:10
 29/37 anonim ***** válasza:
Gyenge vagy az útra sem való? Esetleg ledudálandó?
2024. márc. 21. 00:11
 30/37 anonim ***** válasza:

Ad1. A sofőr szót arra használjuk, aki vezetéssel keresi a pénzt.

Ad2. Hát te nagyon el vagy tévedve. Piros-sárgánál már indulsz, hogy mire zöld, azaz behajthatsz a kereszteződésbe, be is tudjál hajtani. Remélem, azért igyekszel nem túl gyakran hajtogatni ezt a baromságot, és lehetőleg csak olyan helyen vezetsz, ahol nincs is lámpa. Ez a "piros-sárgánál teszem sebességbe" csak forgalmi vizsgán kötelező, egyik tünete annak, hogy a tanfolyam igazából mindent csinál, csak éppen közlekedni nem tanít meg.

2024. márc. 21. 00:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!