Van 40 liter 95-ös benzinem, két éves vásárlás. Autóhoz felhasználhatom-e?
Persze nyugodtan keverd be.
De majd jönnek itt hogy nehogy felhasználd, öntsd a lefolyóba.
Miattad nem volt nyál a kúton! 🤣
Na, hogy válaszoljak is. Megromlik tisztán ne tedd bele. De mondjuk 30 liter frissre 5 literjével rátöltögetheted. Megeszi majd. 😉
még ha E5 lenne, akkor ok, de az E10, pláne a hatoságiáras pancsolt korszakból... hát inkább ne.
Valami könnyen tisztítható kerti gépbe esetleg.
Maximum valamilyen régebbi egyszerű autóba tölteném bele, ami még kevésbé nyűgös a benzin minőségére (mivel a gyártása idején még ennél szarabb üzemanyagok voltak a kutakon), és csakis ahogy előttem írták, keveset bekeverve sok friss benzinhez.
Nem olyan régen jártam meg egy régi tank benzinnel, a négyütemű 5 lóerős csónakmotoromnak sem tetszett, véletlenül nem azt a tankot raktam be most mikor 2 hete vízre raktam a csónakot hanem a régit amit legalább 1 éve nem használtam és az a régi benya ott volt benne, rátöltve kb kétszer annyi friss. Még úgy sem volt szép a járása, de elfogyasztotta.
Hogyan spórolj pár ezer Forintot raktározással, hogy aztán majd százezreket költs új üzemanyagrendszerre a kocsidban nevezetű kihívásunkat láthatták...
A 95-ös benzinből ennyi idő után kiválik az etanol, lerakódások lesznek az üzemanyagban amelyek tönkre vághatják az üzemanyagrendszert. Jobb esetben az üzemanyagszűrő dugulásával ér véget a történet rosszabb esetben a szervizben súlyos százezrekbe fájhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!