Ha valamelyik oldalon megveszem a zenét, akkor én azt felhasználhatom?
Ha veszek egy zenét és azt belerakom egy videómba, akkor a youtube honnan tudja, hogy én azt megvettem?
Valaki aki használ így vásárolt zenéket magyarázza el légyszi. :D
Nem szerzel ilyen jellegű használati jogot a tartalom megvásárlásával, azt ugyanúgy védi a szerzői jog, és engedélyköteles (vagy további díj megfizetése ezért) a felhasználása.
Ha megveszed, akkor meghallgathatod, saját használatra csinálhatsz róla másolatot (biztonsági mentés), de nem terjesztheted és oszthatod tovább. Ilyen tartalom esetében nincs olyan, hogy mivel fizettél érte, azt csinálsz vele amit akarsz.
Értem mit mondasz, de szerintem félreértettél.
Én konkrétan a youtube videókban hallható zenék felhasználására gondolok.
Nem arra gondoltam pl, megveszek egy Majka zenét és azt rakom a videóba.
Ezt tudom, hogy ilyen nincs.
Hanem a zenevásárlás oldalakon konkrétan ezért lehet zenét venni, de a youtube honnan tudja, hogy nem copyright?
EpidemicSound, Artlist és hasonló stock zene értékesítő oldalak kimondottan YouTube és hasonló felhasználásokhoz értékesítenek zenéket. A regisztrációnál meg kell adnod a csatornáidat, amiken használni akarod a zenéket, ők ezekre whitelistelik a zene felhasználásaidat arra az időre, amíg előfizetője vagy a szolgáltatásaiknak. Az előfizetési időszakban legálisan közzétett zenék miatt nem fognak reklamálni akkor sem, ha később megszűnik az előfizetésed - ha mégis, akkor jelzed nekik és meg fogják oldani.
Viszont az mindegy, hogy az előfizetési idő alatt mennyi zenét töltöttél le, csak addig publikálhatod az őket használó videókat, amíg él az előfizetésed utána már nem használhatod a zenéket. Ha valahol zenénkénti díjat szednek, akkor meg az adott zenére fog vonatkozni az engedélyed és ehhez mérten oldják meg, hogy a YouTube ContentID rendszere nálad ne tiltsa le azt az adott zenét.
Maguk az egyes rendszerek tájékoztatnak róla, hogy milyen módon működik a jogos zenehasználat jelzése a YouTube rendszere felé és hogy ezzel kapcsolatban milyen tennivalód és lehetőségeid vannak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!