Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudja a rendőr, hogy...

Honnan tudja a rendőr, hogy lejárt a műszakim anélkül, hogy megnézné a forgalmit?

Figyelt kérdés
Történt még tavaly februárban, hogy az úton haladva az esti órákban félreállított a rendőr, mert már 2 hónapja le volt járva a műszaki. Az autó még akkor nagyapám nevén volt, mert tőle örököltem, így nem tudtam róla (mondjuk megnézhettem volna a forgalmat, ez is igaz). Őszinén szólva akkor nem volt lélekjelenlétem megkérdezni, be voltam parázva, és csak azt vártam, hogy mikor szabadulok már ebből a szituációból, meg hogy mit/mennyit kaphatok büntetésként. Szerencsére megúsztam 5000 forinttal.

2024. febr. 10. 12:54
1 2
 11/13 veterán vas ***** válasza:

Legalább 10 évvel ezelőtt bemutatták egy riportban azt a magyar fejlesztést, amikor egy mozgó autóból a kamera látja a rendszámokat és az adattárból kiszűri a megjelölt járműveket.

Ott, akkor éppen a lopott autókat vadászták.

Innen már csak az a kérdés hogy milyen jellegű a kiválasztás: lopott, lejárt forgalmis, valami fizetési elmaradás, körözés alatt álló, stb.

Szóval nincs semmi pötyögés.

Leintenek és megállsz, addigra kiírja a gép a rendőrnek az összes adatot.

2024. febr. 10. 21:41
 12/13 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2024. febr. 11. 11:21
 13/13 anonim ***** válasza:

# 3-nak. Minek?

Ha lejár a műszaki, akkor jogilag/műszakilag alkalmatlan a közlekedésre.

Ha ebben a szituban baleset résztvevője vagy a biztosító nem fizet, rajtad hajtják be a kárt, jöhet akár végrehajtó is.

Ha valaki rokkant lesz, élete végéig fizetni kell neki.

Ebből nem lehet kimászni...

2024. febr. 11. 15:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!