Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honnan tudja a rendőr, hogy...

Honnan tudja a rendőr, hogy lejárt a műszakim anélkül, hogy megnézné a forgalmit?

Figyelt kérdés
Történt még tavaly februárban, hogy az úton haladva az esti órákban félreállított a rendőr, mert már 2 hónapja le volt járva a műszaki. Az autó még akkor nagyapám nevén volt, mert tőle örököltem, így nem tudtam róla (mondjuk megnézhettem volna a forgalmat, ez is igaz). Őszinén szólva akkor nem volt lélekjelenlétem megkérdezni, be voltam parázva, és csak azt vártam, hogy mikor szabadulok már ebből a szituációból, meg hogy mit/mennyit kaphatok büntetésként. Szerencsére megúsztam 5000 forinttal.

febr. 10. 12:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Rendszám alapján lekéri a belügy nyilvántartásából.
febr. 10. 12:56
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Az internet és központi adatbázisok korában hogy lehet ilyet kérdezni? :DD
febr. 10. 13:18
 3/13 anonim ***** válasza:
25%
Ez azért érdekes. Minek vigyük el műszakira a kocsit 30.000-ért, ha 2 évente ha megállítanak ezért és 5000 a bünti? Hogy van ennek visszatartó ereje?
febr. 10. 13:24
 4/13 anonim ***** válasza:
82%

#3 Értelmes ember nem azért javíttat és műszakiztat, mert megköveteli a törvény, hanem mert a saját és mások életével játszik, aki hulladék autóba ül. Rettentő szomorú, hogy mennyi ember kérdez olyat, hogy "ezzel még átmegy?". Nem bazmeg, takarodj megjavíttatni. Ismétlem, nem a szaros papír miatt kell, hanem hogy ne ölj meg másokat (lehetőleg magadat sem, de akinek ennyit sem ér a saját élete, azt nem tudom sajnálni). Ha nincs pénz javíttatásra, meg nincs pénz műszakira, akkor irány a bontó, lehet buszozni.

Ocsmány, undorító, gusztustalan és felháborító nem csak az emberek hozzáállása, hanem némelyik vizsgabiztos hozzáállása is. Kőkemény börtönt érdemelne mindkét fél közúti veszélyeztetés miatt.

febr. 10. 13:32
 5/13 A kérdező kommentje:
#1 Ezt úgy kell elképzelni, hogy járőrözés közben végig pötyögnek be minden rendszámot, amit csak látnak? Van direkt erre kiterjedő járőrözés náluk?
febr. 10. 13:54
 6/13 anonim ***** válasza:
Ráállítja a trafit a közeledő/ távolodó forgalomra majd ha problémát jelez a gép, szól a kollégának rádión aki kiállítja az autót pár száz méter múlva a forgalomból.
febr. 10. 14:12
 7/13 anonim ***** válasza:
Nem potyognek, rendszam beolvaso app fut. Tudod most 2014 van. Az osszeveti a rendszamot a kocsival (szin, forma), hogy a sajatja-e, majd kikeri az adatokat a nagy computerbol 1 ezred sec alatt. Ennyi.
febr. 10. 14:31
 8/13 anonim ***** válasza:
2024 bocs
febr. 10. 14:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Ma már egy mezei állampolgár is megtudja nézni JSZP-n a műszaki vizsga érvényességét rendszám alapján. A rendőrautókban meg már eleve rendszámfelismerő kamera van, és automatikusan jelzi a lejárt műszakit, biztosítás hiányát, forgalomból kivont autót, és hogy egyáltalán az a rendszám ahhoz az autóhoz tartozik-e.
febr. 10. 14:58
 10/13 anonim ***** válasza:

Azt tudod, hogy 2023. január 1. óta nem kell magadnál tartani a forgalmit, mert online a rendszám alapján minden ellenőrizhető?

[link]

febr. 10. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!