Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Dekra német papirokat elfogad...

Dekra német papirokat elfogad a rendőr?

Figyelt kérdés

Van nekem egy seat ibiza cupra 1.8t-m. Legutóbb belekötöttek a kipufogó dobomba, és nem tudtam hogy az a német papir a kesztyűtartóba annak a bizonylata. Elvileg oda adom és minden okés. Ez igy van?

valamint találtam Dekrás papirokat hogy 76mm es rozdamentes downpipe van alatta meg ilyenek. Nos nekem "nyitott rendszerem" van, csak a végén a dob. Ha én megmutatom ezt a dekra papirt hogy azé' ilyen hangos mert 76mm es downpipe van, elenged e és nem lesz baj? valamint az ilyen németországban kiállitott tüv, dekra, és egyéb műbiznylatokat mennyire fogadják el itthon a rend éber őrei? Köszi hogy eddig elolvastad és mégjobban megköszönöm a válaszokat :)

2023. szept. 25. 01:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Sewmmifélet TÜV vagy egyébb műbizonylatot nem fogad el a rendőr hiába is adnád oda neki. Csak úgy hivatalos az átalakítás ha az be is van iratva a forgalmiba. Ennek meg megvan a menete, szerelő rakja fel, és NKH-nál vizsga. Örülj neki, hogy nem ugrott a forgalmid mikor a rendőr megálított. Nézd meg a videót, srácnak elvették a forgalmit, hiába mutogatta a műbizonylatot.

https://www.youtube.com/watch?v=4Hbm4JXlk1s&ab_channel=Darkf..

2023. szept. 25. 08:42
 2/6 anonim ***** válasza:
80%

Akár Lenin össze műveit is odaadhatod a rendőrnek, az sem fogja érdekelni.

Van az autónak egy forgalmi engedélye, az igazol mindent.

2023. szept. 25. 09:35
 3/6 veterán vas ***** válasza:
60%

Tegyük föl, megkérdezi a rendőr hogy ki vagy?

Ilyenkor hiába mutatsz, születési anyakönyvi kivonatot, MÁV igazolványt, közjegyző által hitelesített családfát, jogi diploma fénymásolatát, budai parkoló bérletet, vagy akármilyen más iratot.

Egyszerűen a személyi igazolványt kell odaadni és kész.

(remélem érted a párhuzamot)😉

2023. szept. 25. 09:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Másrészt német a papír, ha engedékeny is lenne, de egy mukkot nem tud kiolvasni belőle, szerintem se segít sokat.

Ha legális, az a német forgalmiba be volt jegyezve, és át szokták vezetni a magyar forgalmiba.

2023. szept. 25. 09:49
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nékem hijába mongya a dekrát, a tüvöt, meg a mittudom én mit, ez a kipuffogó akkor is hangos!

Aztat a hollandul írt papírt meg ne is mutogassa! 🤣

2023. szept. 25. 10:12
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Német forgalmiról van egy másolat (tudom szart se ér), és abba benne van a downpipe is. Tegnap a jagelló csak a műbiznylatot kérte a dobrol azzal elvileg megelégszik. tegnap utánna meg is találtam..későn..

Nem tudom miért nincs a magyarba átrakva.

2023. szept. 25. 14:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!