Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosoknál mi ez a "AZT...

Motorosoknál mi ez a "AZT AZÉRT NE NEVEZZÜK MOTORNAK" hisztizés?

Figyelt kérdés

Magyar jogszabályok szerint a 'motor'= motorkerékpár és a 'robogó' = segédmotoros kerékpár úgy van hogy 50ccm felett motorkerékpár de sok motoros nagyon kényes erre és úgymond kikéri magának hogy hiába 50 ccm feletti de:

"AZT AZÉRT NE NEVEZZÜK MOTORNAK!" és valahogy ilyen belső "törzsi szabályok" szerint ők majd eldöntik hogy mit nevezhetünk motornak és mit nem. És az a furcsa hogy még a gyártók márkaoldalain is robogó kategóriába írnak sok 125-160 és plusz ccm es motort is pedig az is motorkerékpár.

Pedig az ezzel kapcsolatos törvény egyértelmű:

50 ccm felett minden motorkerékpár.

De a motorosok szerint nem az.

Miért olyan fontos nekik ez a szavakkal való problémázás?

febr. 3. 11:49
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
nem fontos de 50ccm az csak bicikli amin van egy segédmotor , nekem van 50ccm simson és van normális meneteljesítményű motorkerékpárom is . mopedautó és mini autók sem tekinthető autónak
febr. 3. 12:01
 2/21 A kérdező kommentje:

# 1

az tiszta sor, de azt nem értem ez például miért robogó a motorosok szerint:

[link]

a hivatalos kresz és törvények szerint is motor

febr. 3. 12:04
 3/21 anonim ***** válasza:
a köcsög szó jelentése agyagedény de senki nem ezt érti ha mondod . minden láncfűrész stihl , minden sarokcsiszoló flex , felesleges a szavakon lovagolni
febr. 3. 12:10
 4/21 anonim ***** válasza:
én itt csak egyféle hisztit látok, az pedig belőled jön
febr. 3. 12:23
 5/21 anonim ***** válasza:
A robogó egy forma, semmi köze a köbcentihez.
febr. 3. 12:24
 6/21 A kérdező kommentje:

# 5

ja akkor azért van a különbségtétel hogy az a motor ahol a lábaid közé veszed a motor testet és megülöd mint egy ló nyergét, a robogó meg az ahol mintha széken ülnél és a két lábad elöl egymás mellett?

febr. 3. 12:30
 7/21 anonim ***** válasza:
38%
Kérdező:Te most fikázod az igazi motorosokat?Elárulok egy titkot,ez nem egy elit klub,bárki,még te is bekerülhetsz közénk.Vizsgázz le,Kezdj el gürizni,dolgozni keményen,vállald a túlórákat,vegyél fel hitelt-hogy venni tudj egy normális méretü,legalább 400-as mocit,rendszámosat,átírva,nem valami tanyasi hulladékot.Majd dolgozz tovább,hogy legyen pénzed biztosításra,müszakira,új gumira,benzinre,sisakra,ruhára.Ha eljutsz erre a szintre,amikor majd közénk tartozol,akkor majd különbséget tudsz tenni Motor és motor közt
febr. 3. 12:47
 8/21 A kérdező kommentje:

# 7

az erre vonatkozó törvény már meghatározta ezt a különbséget:

50 ccm alatt segédmotoros kerékpár, az felett motorkerékpár

febr. 3. 13:17
 9/21 anonim ***** válasza:

Ez a "Savanyú a szőlő" tipikus esete...

Na megyek,kerülök egyet a nem 50-es mocimmal.

febr. 3. 13:21
 10/21 anonim ***** válasza:
Motor azt motor, tök mindegy, hogy hány köbcentis hajtja, a bibi inkább az, hogy a robogósok nem akarnak a motoros közösséghez tartozni. Motorosok intenek egymásnak, még akkor is ha nem a Dl650-el csak az 50-es Aprilia SX-el vagyok, egy Harley-s is felemeli a kezét, de én hiába intek egy robogósnak, az nem köszön vissza. Ilyenformán nem a nagymotorosok nézik le a robogósokat, hanem épp fordítva.
febr. 3. 13:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!