Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A motorosok miért nem szeretne...

A motorosok miért nem szeretnek az autópályán menni mikor ott tudnak a leggyorsabban száguldozni?

Figyelt kérdés
Minden nap megyek az autópályán (M1) de kéthetente egyszer látok rajta motorost, azt is külföldit általában, közben több mint egymillió regisztrált motor van Magyarországon. A kollégám is nagy motoros, de ő is amikor Ausztriába megy motorozni akkor vagy utánfutón viszi oda a motorját vagy kocsival kimegy és ott bérel egyet. Ha annyira szeret valaki a motoron ülni akkor miért nem megy mindenhova azzal?
2023. aug. 27. 20:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
80%

Az autópálya monoton, unalmas, rossz a levegője, tele van kamionokkal, nincs mit nézegetni a környezetben.

A legtöbb ember nem a gyorsan menést szereti, hanem a gyorsulást, mint a vidámparkban a hullámvasúton.

2023. aug. 27. 20:52
 2/13 anonim ***** válasza:
76%
Mert pénzbe kerül, ott egyenesen kell menni,a motorosok a kanyarokat , íveket szeretik, mint pl. A Mátra
2023. aug. 27. 20:53
 3/13 anonim ***** válasza:
77%
nem igazán vagyok nagy motoros (jogsim sincs rá) de abból amit ismerőseim mondanak akik motoroznak azt szűröm le, hogy inkább a a szép hegyi szerpentineket szeretik nem az egyhangú 130-140-el való száguldást (amugy nem tudom én sokat járok pályán és marha sok motorost látok ott is szóval a kéthetente egyet azért keveslem de lehet más a mint vételezésünk)
2023. aug. 27. 20:55
 4/13 anonim ***** válasza:
72%

"közben több mint egymillió regisztrált motor van Magyarországon."

210 ezer van csak, tehát kb. 20 személyautóra jut egy.

[link]

2023. aug. 27. 21:09
 5/13 A kérdező kommentje:

[link]

Egymillió van

2023. aug. 27. 21:14
 6/13 anonim ***** válasza:

"Persze ez alatt nem egymillió rendszámos motort kell érteni, hiszen azok száma éppen mostanában közelíti meg a 200 ezret, hanem az összes motorizált kétkerekűt."

A többi az gondolom smkp lehet, ami nem is mehet autópályára, tehát nyilván nem fogsz vele találkozni.

2023. aug. 27. 21:18
 7/13 anonim ***** válasza:
2023. aug. 27. 21:42
 8/13 anonim ***** válasza:
53%
Én szoktam látni ilyenkor nyáron motorosokat pályán. De ha hosszabb útra kell mennem pályán, akkor nem motorral mennék. Ha meg hobbiból, időtöltésből motorozok, akkor nem pályán megyek, hanem érdekesebb útvonalon, ami nem csak a pusztán megy nyíl egyenesen a településeket elkerülve nulla látnivalóval, hanem ahol van benne erdő, hegy, falvak, stb. Na meg hivatalosan a motorokra is 130 a korlát pályán, tehát legálisan ott sem lehet száguldozni.
2023. aug. 27. 22:11
 9/13 anonim ***** válasza:

Pálya tele van kamionokkal, amik akkora örvényt keltenek, hogy mögötte 10 méterekre is dobálja az embert, ezt autóban nem lehet érezni, de motoron nagyon durva tud lenni.

Szóval nemcsak az unalom miatt nem mennék pályán. Meg azért szerintem irreálisan drága a matrica is.

2023. aug. 27. 22:46
 10/13 anonim ***** válasza:
53%

Én nem motorozom ugyan, de a boltunkban kapható motoros navikban szinte kivétel nélkül van már olyan opció, ami nem optimális utat javasol, hanem kalandosat, érdekeset.

Ebből úgy gondolom, igazuk lehet azoknak, akik a terep élvezeti értékét hozták fel a pályával szemben.

2023. aug. 27. 23:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!