Mit lehet kezdeni az indokolatlanul hangos motorosokkal?
#7 Ott nincsenek motorosok?
Visegrádi várnál is megy a hiszti, hogy nem tudnak brummogtatni. Mátra összes települése utálja őket.
A rendőrség néha ellenőrzi a zajkibocsátást. Ha túllépi az engedélyezett szintet, akkor rendkívüli műszaki vizsgára küldi. (Ahova persze visszaszereli a gyári kipufogót.) Valószínű, hogy a megfelelően magas bírság és sajnos még néhány visegrádihoz hasonló tiltás fog ahhoz kelleni, hogy visszább szoruljanak a renitenskedők. Mondom ezt motorosként.
A legtöbb ordító kéménnyel rendelkező azzal érvel, hogy ez az ő biztonságát szolgálja, mert meghallják ha jön. Bevallom, hogy nekem is voltak ilyen irányú próbálkozásaim, megvettem az Akra kipufogót, fél éven belül el is ütöttek, úgyhogy beláttam, hogy az érv nem teljesen állja meg a helyét. (Tapasztalat, hogy rengetegen hallgatnak úgy zenét, hogy még a szirénázó mentőt sem hallják meg.)
Úgyhogy teljesen felesleges, ráadásul sokakat zavar, úgyhogy azóta hanyagolom a "sport" kipufogókat a békés együttélés jegyében. Elég kellemetlen az a szituáció, hogy volt már olyan kisgyerek aki, amikor meglátott, akkor sírva kérte, hogy NE indítsam be, mert fél és befogta a fülét. Éppen ezért, ha látom, hogy kutya vagy gyerek megy el mellettem, akkor inkább meg szoktam várni, hogy messzebb kerüljön, nehogy megijedjen. (Pedig most "gyári" kipufogó van rajta, de az 1250-es boxernek így is van némi hangja)
Nyilván lehet.
Ha már magától nem tudja betartani valaki a szabályokat, akkor rá lehet kényszeríteni.
De amíg a rendőri jelenlét kimerül a trafipaxozásban, addig nem lesz változás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!