Normális, hogy -2 fokban alapjáraton visszahül a motor?
Autóklímával nem lehet fűteni, de tévhitnek jó.
Termosztátot nézd meg első körben.
Ahogy sejtettem, jófajta műanyag-házas termosztát, valószínű szétette a fagyálló már a műanyagot, söszevissza áll benne a termosztát.
Na ezért őrizgetem én az 1.7 szívódé fosatrámat a garázsban, már csak a tudat miatt is, hogy az még autó, nem valami matchbox.
Egy normális állapotú autó -álló helyzetben/alapjáraton- képes önmagának "beállítani" az üzemi hőfokot, a külső hőmérséklettől függetlenül.
Ha nem, akkor irány a szerelő.
(nem rám tartozik, de mégis mindig rácsodálkozok: mi a bánatért kell egy autót 15 percig járatni alapjáraton?)
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy kicsit is modernebb motornak a régiekhez képest egész jó a termikus hatásfoka. Ha mondjuk alapjáraton hidegben megy a fűtés, külső levegőt kell felmelegítenie, lehet, hogy a hűtőfolyadékot is vissza fogja hűteni. Ha termosztát-probléma van, az főképp akkor hűti vissza a motort, amikor elindulsz, és a menetszél elkezdi hűteni a teljes vízmennyiséget, nincs kiiktatva a hűtő a kis vízkörből.
Első körben én rendes diagnosztikával megnéznêm, hogy élő adattal hogyan alakul a hűtőfolyadék hőmérséklete. Az autó műszerei nem a legpontosabbak, főleg nem a vízhőfok visszajelzője.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!