Tī hogyan indultok reggel hidegben?
Vártok indítás után 10 percet, vagy egyből amint indítjátok mentek is? Melyik tesz jobbat a kocsinak?
Én általában beindítom, majd felmegyek a cuccaimért, bepakolom és megyek. Ez kb 3 perc. Kis fordulaton tartom ameddig a klíma nem kezd el langyos-meleg levegőt fújni ez kb 5-10 perc attól függ mennyire van minusz.
20:
Én úgy tudom, hogy nagyrészt a motor által termelt hőfelesleggel fűtjük az utasteret. Azért logikus, mert nem lesz egyből fűtés, de lehet egy újabb prémium autónál már van erre külön fűtés ami meleget ad.
Egy motor ugy van megtervezve, hogy az osszes illesztesi hezag meleg motorra vonatkozik. Egy hideg motorban masok a hezagok, itt kisebb, ott nagyobb, vagyis hideg motorban nem lehet a kenes optimalis. Persze eljut az olaj azonnal mindenhova, de ahova 5 mikronos olajfilm van tervezve, ott nem nagyon hasznos, ha az csak 2 mikron. Ugyhogy en maradok annal, hogy melegitek.
Tobben irtak itt, hogy bizonyos orszagokban buntetik az alapjaraton jaratast. Azert erdekelne egy link vagy tapasztalat errol a orbitalis baromsagrol.
21: Igy van, valahol tesznek be kiegeszito elektromos futest, ami azonnal meleget ad. De semmikeppen se a klimaval futesz.
21: Jol irod, hidegen keletkezik a kopas nagy resze. Ezert erdemes minel hamarabb elindulni, hogy bemelegedjen a motor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!