Sajáttal szerencsére még sosem szívtam (Astra F 1.4 X14NZ, Astra H 1.6 Z16XER).
Szerelőként sem sok igazán problémásba futottam, inkább csak saját hibából szoptam még kezdőként. Pl. Fabia 1.2-nél azt hittem hogy az összes csavar felül a vezérműházat fogja a hengerfejhez, aztán mikor leemeltem kihullott belőle az összes veztengely csapágy, meg a vezérlés is nyilván ment a levesbe. Kicsit hosszú szelepfedél tömítés csere lett. Egy másik szintén szintén 1.2 Fabiánál a tulaj kötötte az ebet a karóhoz vezérlés cserénél, nem volt már hajlandó többet fizetni egy szaros főtengely csavarra sem, úgyhogy muszáj voltam a régivel összerakni, ami már jól meg volt nyúlva. Lehúztam, kiálltam, 10 méter után lelazult, leugrott a lánckerék az ékről, hengerfej le, szelepcsere.
Na de mindegy, tudom hogy nem erre gondoltál. :D
120-as Skoda. Leginkább a hűtéssel meg a hengerfejjel, de azzal rémesen sokáig.
Ezen kívül BMW E36-tal, egy 23i szedánnal. Évekig nagyon stabil volt amúgy, megvettem használtam jó sok kilométert beletettem, több mint 350k volt benne mikor elkezdett problémázni de akkor nagyon. Kettőstömegű, aztán nyilván akkorra volt aktuális a lakatosmunka is, aztán elkezdett olajat is fogyasztani tehát szelepszár szimering, vezérlés ezekben örök élet de ebben pont akkor gondolta úgy hogy az örök életnek már lassan a vége fele vagyunk… az egy olyan év volt hogy többet volt szervizben a kocsi mint nálam otthon, költségekről inkább ne is beszéljünk, konkrétan vettem csak azért egy Astra F-et hogy legyen mivel járkálnom amíg az gyengélkedik. Aztán egyszer csak vége lett a problémáknak és ment tovább ismét egy évig gond nélkül, amíg el nem adtam. Összességében nagyon szerettem azt az autót, volt azóta másik E36-om is annyira hiányzott, de az az egy év kemény volt.
Volt anno egy opel kadett E 1.6 benzines masinám
Kb minden második hónapban szerelőnél volt
Sorban minden is cserélendővé vált... fútómű, zárak, hűtés, stb... És még rohadt is irgalmatlanul.
Bontóban végezte, utána váltottama suzuki vonalra, azóta csak suzukit veszek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!