Dohányos kismamák, miért cigiztetek terhesség alatt? Hány szálat szívtatok egy nap? Nem féltetek, hogy baja lesz a picinek?
Sokáig próbálkoztam leszokni, amíg a babán dolgoztunk, de nem ment. Nehezen jött össze a második, és minden alkalommal, amikor mégis megjött, összetörtem, és rágyújtottam újra. Aztán jött egy komolyabb elhatározás, és letettem. 239 napja. De ki számolja? Pokolian hiányzik, minden nap. De megérte, mert 7 hónapos terhes vagyok.
Az szerintem nem igaz, hogy a leszokás nagyobb stressz a babának. Nem. Az anyának nagyobb stressz. Egy áldozat, amit meg kell hozni a gyermekért.
Egy hasonló kérdéshez linkelt valaki egy fórumot, ahol dohányos kismamák támogatták egymást. Sokat olvastam belőle és sokkoló volt. Volt pl egy lány, aki leírta, hogy napi 6-7 doboz cigit szív. Namost ez kb 300 ezer forint havonta és napi nettó 10 óra cigizéssel töltött idő. Magyarul ő azért él, hogy cigizhessen.
Azon a fórumon a többség napi 8-10 szálra csökkentette az adagját, onnan már a nulla nincs olyan messze.
Sógornőm napi 1-2 dobozzal szívott a terhesség alatt is. Meg energiaitalozott, alkoholt fogyasztott és olyan gyógyszert is szedett, amit terhesség alatt nem lehet. Azzal magyarázta, hogy a méhlepény megszűri, semmi nem megy át a babának, és ő amúgy sem szokik le, mert terhes. Nem is tudott, nem ia akart.
1 héttel előbb született,a baba belekakilt a vízbe, nyelt is a kakiból, a méhlepény korán 3as lett. Kisebb súlya volt, hetekig sírós baba volt. Hogy lesz-e baja később,senki nem tudja. Ha mázlija van, nem lesz ssemmi baja. Amúgy állítólag évekkel később is ki lehet mutatni gyermek véréből, csontszövetből vagy hajból, hogy az anyuka dohányzott-e a gyerekkel való terhesség alatt.
Kedves utolsó, idióta párhuzamokat ne vonjunk, mert valakit feleslegesen megijesztunk vele.
Én besargultam, belekakiltam a vízbe és ettem, ittam is belőle. Tudod mennyit dohányzott anyám? Életébe soha.
Ezt hívják túlhordásnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!