Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz megszokni az...

Mennyire nehéz megszokni az automata váltós kocsit?

Figyelt kérdés

Eddig mindig kézi váltós kocsim volt, és most automata váltós lesz.

Mennyire nehéz megszokni?

jan. 3. 22:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
65%
Azt nem értem, de biztos váltója válogatja, hogy ha nem nyúlsz semmi pedálhoz, akkor is kúszik kis sebességgel, de én MOL Limóból mindig olyat fogok ki, ami zöld lámpánál 3 másodperc padlógáz után hajlandó egyáltalán megmozdulni. Szűk helyre parkolni meg külön művészet, ahogy a fékkel kell játszani. Nekem nagyon nem jöttek be az automaták, talán ha nem évente kétszer vezetném, biztos megszoknám, de maradok a manuálisnál.
jan. 4. 12:04
 22/26 anonim ***** válasza:
100%

#19 (kerdezo): abban nem a hagyomanyos 'automata' van, hanem egy eCVT rendszer. Ez a benzinmotor es egy villanymotor segitsegevel hajtja az autot, valamint egy generatorral tolti az akkukat fekezeskor es EV modban. 50 km/h alatt kizarolag a villanymotor jar es a benzinmotor csak potolja az akkumulatorbol kivett energiat, utana az is rakapcsolodik a hajtasra.

Semmi extrat nem kell vele csinalnod, minden automata es elektronikusan vezerelt. Annyit kell megjegyezni hogy jobb labbal gyorsitasz es lassitasz (mint kb. barmilyen mas autoban), a bal labadat meg vagy magad ala huzod, vagy a kitamaszton pihenteted.

jan. 4. 12:45
 23/26 veterán vas ***** válasza:
32%

Furcsa a kérdés, mert ha valamit nem csinált még az ember és egyszer csak rákényszerül, arra mondják, hogy "szokni kell".

Pl. aki központi fűtéses házban lakott és kiköltözött vidékre, annak meg kell szokni a begyújtás, hamuzást, tüzifa és szén hordását.

Ha manuális autóról állsz át automatára, akkor csak annyi a változás, hogy nem kell kuplungolni, és nem kell váltani.

A kevesebb láb és kézmunkát megszokni, sokkal inkább könnyű mint nehéz.

jan. 4. 14:35
 24/26 anonim ***** válasza:
69%

11es!

Kettes vagyok. De van váltó csak autómata nem? Vagy hogy hívod akkor? Ugye van a P N D R Na én ezekbe nem tudom betologatni.Én ehhez nem tudok hozzászokni.Legutóbb parkolásba raktam be az autót majd nem tudtam onnan kivenni. Nő vagyok nekem sima dízeles peugeot-om van. Páromnak van hibrid/benzines toyotája.

jan. 4. 14:48
 25/26 anonim ***** válasza:
48%
#24 ez kerem hiszti, 'jaaaaj szokenovagyok, nemertekhozza, jaaaj jaaj ujdonsag, Jozsi csinald meg helyettem, intezd el, nemtudom nemtudom'. Tok szandekosan csinalod, hogy ne kelljen, hogy legyen kifogas. Azt be nem magyarazod nekem hogy nehezebb a sima, egyenes uton jaro valasztokart hasznalni, mint egy otfokozatu kezi valtot kuplunggal.
jan. 4. 15:13
 26/26 anonim ***** válasza:
69%

Miért csinálnék egy olyan dolgot szándékosan ami nekem bonyolult és stresszes.Nem csinálja helyettem hisz az ő autója, ő vezeti én nem is akarom vezetni mivel break így nem vagyok hozzászokva az autó nagyságához sem.

Én nekem egyszerűbb egy 5 fokozatú váltós peugeot 208as dízeles autót kezelni igen. Nem értem miért akadsz fenn a problémámon.

jan. 4. 15:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!