Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mennyire nehéz megszokni az...

Mennyire nehéz megszokni az automata váltós kocsit?

Figyelt kérdés

Eddig mindig kézi váltós kocsim volt, és most automata váltós lesz.

Mennyire nehéz megszokni?

jan. 3. 22:21
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
50%
2. Nincs váltó és ezért nem kell hozzá szokni.
jan. 4. 07:23
 12/26 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

@2

Miért? Őszintén érdekel.

@kérdező:

Alapvetően végtelenül egyszerű az automata használata. D és mész előre, R és mész hátra. Pirosban állsz akkor D+fék, leparkoltál akkor P.

Ha vontatnak kell az N, egyébként tilos. Ha Toyota hibrid akkor lehet benne még B, az motorféket jelent, de azt kb soha nem szabad használni.

Ami még fura lesz, az a kúszás (vagyis utána a kúszás hiánya manuális váltós autóban). D-ben és R-ben 3-4km/h-val menni fog az autó egyenes talajon, hiába nem nyomod a gázt. Ez autohold-os kocsikban autohold esetén megszűnik.

Bal lábad húzd magad alá, mintha wc-n ülnél, a váltót pedig ne piszkáld vezetés közbeb

jan. 4. 08:08
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

12. " az motorféket jelent, de azt kb soha nem szabad használni. "

Kizárt hogy nem szabadna használni!!!

jan. 4. 08:36
 14/26 nemaRendőrség ***** válasza:
24%

@13

Több km hosszú 10%nál meredekebb emelkedőre van, de ha használod akkor úgy fog utána kormolni a kocsi 1-2 percig mintha lakatosék kivettek volna mindent a motor és a kipufogó vége között és gumidarát raktak volna a tankba.

Kb 10 évig raktak ilyet a toyotákba, de az új modellekből már kivették mert inkább a fék kopjon ne a motor

jan. 4. 09:01
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
#14 ezt nem tudom honnan vetted, de a 2023-as Toyota Hybridekben ugyanugy ott van a "B" fokozat mint a korabbiakban. Hosszu lejton nem a fek kopasa, hanem a tulmelegedese (es igy hatastalanna valasa) a gond, azert kell a motorfek uzemmod.
jan. 4. 09:17
 16/26 nemaRendőrség ***** válasza:

Prius csoportban írták, csak elhittem nekik

De most rákerestem, és igazad van, benne van az új Toyotákban is.

Mindenesetre Magyarországon nincs olyan út ahol szükség lenne B állásra

jan. 4. 10:24
 17/26 anonim ***** válasza:
#10 én is csak a klasszik hidrodinamikus automatát tudom elfogadni a többi faxomtronik, meg robotváltó egy irritáló borzalom...
jan. 4. 10:42
 18/26 anonim ***** válasza:
Meg lehet, de össze vissza váltogatnak, sokszor nem abban a fokozatban vannak, ami nekem kéne. Plusz a gyorsítás gumis, taknyos, mintha csúszna a kuplung.
jan. 4. 11:23
 19/26 A kérdező kommentje:
Egy 2023-as Honda Jazz hibrid, automata váltós kocsim lesz.
jan. 4. 11:38
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
Biztos hogy nagyon jó lesz
jan. 4. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!