Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóval balesetet okoztam...

Autóval balesetet okoztam elsőbbségadással. Nem tudtam megállni, nagyon bánt a dolog. Menjek el a rendőrségre?

Figyelt kérdés
Mentem egy bizonyos irányba egyenesen, szemben jött egy autó akinek nem volt lámpa. Én elengedtem őt de mellőlem balról másik sávból jött egy autó és ő bele ment ebbe a balra kanyarodó autóba. Nagyon össze tört mindkét kocsi eleje. Nagyon sajnálom. Rendőrök pont arra jöttek és meg is álltak mellettük nekem pedig mennem kellett az úton tovább. Felkereshetnek gondolom valami kamerán keresztül vagy én telefonáljak be a rendőrségre?
2023. dec. 22. 11:37
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
0%

Húúú, ez nagyon necces történet. Két sávos úton a jobb sávból elengedted a szemből balra kanyarodót és a melletted bal sávban szabályosan közlekedő telibe vágta? Te meg elsunnyogtál?

Ez megint egy kisiskolás troll dumának tűnik, vagy tényleg libáért adják már a jogsit.

2023. dec. 22. 18:30
 12/13 krwkco ***** válasza:
47%

Ahogy mások is írták, aszerint kellene közlekedni, ahogy a kresz előírja. Akinek elsőbbsége van, haladjon, mert a vége az lesz, hogy ő is és az elengedett is időt veszít, mire tisztázódik, hogy ki mit akar. Én utálom, ha észszerűtlenül mondanak le velem szemben az elsőbbségről.

Csak akkor tartom hasznosnak az elengedést, ha pl. egy mellékútról akar valaki bekanyarodni a folyamatos, de lassú főúti forgalomba. És az elengedő az egyetlen, akinek elsőbbsége van.

Egy rossz elengedés valóságos becsábítás a balesetbe. Akit elengednek, érzi, hogy illene mozognia és emiatt nagyobb az esély, hogy nem vesz észre egy másik közlekedőt.

2023. dec. 22. 22:46
 13/13 anonim ***** válasza:
Hát mivel te voltál ott ezért max. a segítségnyújtás elmulasztása miatt vehetnének elő. Amit nyilván nem fognak, mert a rendőrök ott voltak és megállítottak volna. Egyébként tanuként megkereshetnek
2023. dec. 23. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!