Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóval balesetet okoztam...

Autóval balesetet okoztam elsőbbségadással. Nem tudtam megállni, nagyon bánt a dolog. Menjek el a rendőrségre?

Figyelt kérdés
Mentem egy bizonyos irányba egyenesen, szemben jött egy autó akinek nem volt lámpa. Én elengedtem őt de mellőlem balról másik sávból jött egy autó és ő bele ment ebbe a balra kanyarodó autóba. Nagyon össze tört mindkét kocsi eleje. Nagyon sajnálom. Rendőrök pont arra jöttek és meg is álltak mellettük nekem pedig mennem kellett az úton tovább. Felkereshetnek gondolom valami kamerán keresztül vagy én telefonáljak be a rendőrségre?
2023. dec. 22. 11:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem követtél el semmit. Te ebben az esetben tanú lehetsz, ha a kanyarodó vitatná, hogy ő a hunyó.

Megkérdezheted, de meg is várhatod, hogy keressenek.

2023. dec. 22. 11:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem te okoztad a balesetet. Így ne rágódj rajta.
2023. dec. 22. 12:01
 3/13 anonim ***** válasza:
64%

Ezért is kéne abbahagyni ezt a felesleges elengedősdit.

Jogi felelősséged nincs, max tanúként kereshetnek meg.

2023. dec. 22. 12:14
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Láttál egy balesetet és tovább hajtottál anélkül, h megbizonyosodtál volna róla, h mindenki jól van. Segítségnyújtás elmulasztása lenne, de mivel pont megálltak a rendőrök is, így nem valószínű, h ezzel bármi is foglalkozni fog.
2023. dec. 22. 12:36
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Pár éve láttam egy hasonlót, ott az elengedett az épp érkező villamos elé fordult az Üllöin, ami persze oldalba verte.

Te nem vagy hibás, van amikor rosszul jönnek ki a dolgok.

2023. dec. 22. 12:56
 6/13 anonim ***** válasza:
60%
Pontosan ezért nem mondunk le az elsőbbségről, csak nagyon indokolt esetben. Fölösleges és balesetveszélyes szokás.
2023. dec. 22. 13:11
 7/13 anonim ***** válasza:
63%
#6 Itt nem az elsőbbségről való lemondással volt a baj, hanem egy vagy két bamba sofőrrel. A kérdező volt a külső sávban ha jól értem, ergo a belső sávban érkezőnek ugyanúgy látnia kellett volna a balra kanyarodót és fordítva is.
2023. dec. 22. 13:29
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
#7: Dehogynem.
2023. dec. 22. 13:39
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem közvetlen oka volt, de valószínűleg hozzájárult a baleset kialakulásához.
2023. dec. 22. 13:43
 10/13 anonim ***** válasza:
47%

"Ezért is kéne abbahagyni ezt a felesleges elengedősdit"

Nem az elengedősdivel van a baj, simán csak azt kellene tudomásul venni az elengedett félnek, hogy attól, hogy valaki elengedi, az még nem jelent zöld lámpát, ugyanúgy oda kell figyelnie a többi közlekedőre.

Tegyük hozzá elengedett félként is mondhatjuk azt, hogy nem élünk a lehetőséggel és inthetünk az autósnak, hogy haladjon tovább.

2023. dec. 22. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!