Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Büntethetnek az utólagos LED...

Büntethetnek az utólagos LED lámpáért?

Figyelt kérdés

Projektoros a fényszóróm az autóban, és napi 100-150km-t nagyon rossz megtenni úgy hogy nem látok semmit szinte a halogén izzókkal… már mindent kipróbáltam, a lámpa is teljesen fel lett újítva. Egy megoldás van, ami tényleg bevált a LED. Nem a gagyi LED, hanem az Osram.

Kipróbáltam, de ki is vettem. Tudom, hogy nem szabályos. Észreveheti a rendőr? Valóban büntetnek érte? Vagy a forgalmi ugrik? Ha a legrosszabb esetet nézzük és ugrik a forgalmi, akkor visszaszerezhetem, ha visszateszem a halogén izzókat?

2023. dec. 7. 00:15
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Illegális átalakításnak minősül, forgalmi ugrik és műszaki vizsgára köteleznek. Meg persze némi pénzbírság. Meg persze szeretnek a zsaruk ülni egy kicsit a forgalmin, így előfordulhat, hogy 2-3 hónapig nem tudod visszahelyezni a forgalomba.
2023. dec. 7. 01:58
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem beszélve, hogy egy esetleges balesetben egy jó ügyvéd meggyőzi a bírót, hogy az illegális átalakítás miatt a járműved nem is vehetett volna részt a forgalomban, ergo mindenképpen vétkes vagy. A biztosító pedig alap, hogy megtagad bármilyen kifizetést, mert az illegális átalakítással szerződést szegtél.
2023. dec. 7. 07:17
 3/19 anonim ***** válasza:
82%

Én ezt nem értem a hülye lámpa kérdéseket .

Nekem 19 éves Peugeot van és még eredeti a lámpa is és tökéletesen világít.

2023. dec. 7. 07:31
 4/19 A kérdező kommentje:

A Peugeot-ban nem projektoros halogén izzós a lámpád gondolom. Nekem is volt Peugeot 206, és mivel az nem volt projektoros ezért baromi jó volt.

A projektor zseniális találmány, mert xenon-nál és LED izzónál is nagyon jó, de a halogénnek egyszerűen nincs elég fényereje hozzá, teljesen mindegy milyen van benne (jelenleg Night Braker Laser).

2023. dec. 7. 08:00
 5/19 anonim ***** válasza:
38%
Menj be egy műszaki vizsgáztató műhelybe, mutasd meg az izzót és a dobozát és kérdezz erre rá
2023. dec. 7. 08:44
 6/19 anonim ***** válasza:
28%
Akkor a felújításnál valamit nagyon elbaxtak ha úgy sem látni vele semmi. Ha gyári állapotára vissza van állítva akkor jól kellene hogy láss vele.
2023. dec. 7. 08:46
 7/19 A kérdező kommentje:

#6 Vagy csal szimplán nem vágod a témát... én sem tudtam, de nincs ezzel baj.

Mindenki panaszkodik az összes autóban a projektor+halogén kombóra. Az összes ismerősöm több autótípusban is (Audi A4, Mercedes W211, Skoda Octavia, Passat, stb...).

Több embert is megkérdeztem, aki ezzel foglalkozik, mindenki egyöntetűen azt mondta, hogy a felújítás után észrevehetően jobb lesz, de csodák nincsenek. A projektorok jó technikák ezekben az autókban, de a halogén izzóknak (bármelyiknek) a fényereje alkalmatlan arra, hogy megvilágítsa a projektort.

Nem véletlenül jutottam odáig, hogy szinte csak a LED a megoldás, illegálisan....

2023. dec. 7. 09:18
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
6 éve leddel járok mert halogénnel nem éreztem magam biztonságban sötétbe. Azóta mindent látok, volt pár igazoltatás is, senkit nem érdekelte hogy fehéren világít a lámpa. Műszaki előtt megkerdezem okoz-e gondot. Ha igen berakok egy halogént amíg levizsgázik, de annyit mondtak, hogy működjön és kész. Egyébként az autók fele fehéren világít már szóval egyáltalán nem ritkaság. Persze egy fényszóró beállításra elvittem, hogy ne vakítsak senkit.
2023. dec. 7. 11:39
 9/19 anonim ***** válasza:
54%
Nyilván nem a fehér szín a gond, hanem hogy a ledes fényforrások nagy része nem olyan vetítési képet ad, ami megfelelne a műszaki előírásoknak (gyk. vakít mint szódás a lovát).
2023. dec. 7. 12:49
 10/19 anonim ***** válasza:
0%
Évek óta járok ledes projektorral. Mivel a vetítési kép nem változik, a kutyát nem érdekli. Kívülről pedig senki nem mondja meg, hogy mi van benne, mert simán lehetne gyári xenon is akár. Ha jól világít, akkor használd, és kész. A reflektoros lámpába belerakott ebayes led messze nem ez a kategória.
2023. dec. 7. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!