Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Parkolás motorral, büntethetne...

Parkolás motorral, büntethetnek így?

Figyelt kérdés
Tudtommal motorral lehet járdán parkolni, ha a járda fele és legalább 1,5 méter szabad. Kollégiumban élek, az utca túloldalán másik kollégiumi épület tövében így is teszem le, amikor hétvégén nincs nyitva az egyetemi parkoló. Azonban az autók az egyirányú utca mindkét oldalán parkolhatnak, fel van festve vonallal, meddig lóghatna az orruk. Ezt rendszeresen nem tartják be / nem tudják betartani, ráadásul BMW-k és Audik rendszeresen úgy parkolnak, hogy orruk bőven a járda közepéig benyúlnak, hátuljuk meg sokkal előrébb van, mint a többi autóé. Én parkoltam előbb, utólag nem maradt 1,5 méter a járdából, erre kaphatok büntetést? (Megjegyzem, ahol parkolok, vannak ajtók és öncélúan felfestett megállni tilos zónák - onnan gondolom, hogy öncélú, mert egyetemi, ablakban "bárhol megállhat" saját gyártású kártyával a gondnokok simán ott állnak a furgonnal a fizetős zónában, max. 4 órás várakozással egész nap. Ezeket a megállni tilos zónákat ráadásul robogók rendszerint elfoglalják, én teljesen szabályosan teszem le a motorom, csak utólag jönnek autók, amik ha ott lettek volna, nem oda parkoltam volna. Várhatok én büntetést?
2022. aug. 29. 01:26
 1/4 anonim ***** válasza:
36%

Végig olvastam, és nem értem.

Kezdődött a motorral a járdán parkolással, aztán jöttek az Audik, BMW-k, amelyeknek belógott az orruk, ajtók is vannak ott, meg öncélúan felfestett megállni tilos zónák.

A leírásból csak a lényeg nem derült ki, hogy hol is áll az a motor.

Kapubejáróban a járdán sem állhat, sőt az sem szabályos, ha a járdán álló motor, és a parkolóban álló autó eltorlaszolja a járdát.

Mindegy ki volt ott előbb (be tudod bizonyítani?)

2022. aug. 29. 06:19
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

hát igen..kétszer elolvastam, feladom..

Parkolj úgy, hogy elfér még egy babakocsi,(kerekesszék), oszt jónapot.

2022. aug. 29. 06:38
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem a te hibád, ha az autósok szabálytalanul foglalják a járda egy részét. A leírásból legalábbis ez derül ki nekem: merőlegesen parkolnak, benyúlik az orruk a járdára.
2022. aug. 29. 06:55
 4/4 anonim ***** válasza:
Nekem is az jön le, hogy benyúlik az autó orra a járda fölé, így gondolom a kérdező pl az épület tövében parkol. Erre a megoldás az lehet, hogy a másik oldalon teszi le a motorját, a patka mellé, akkor az autós nem áll annyira be.
2022. aug. 29. 08:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!