Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nem enged ki a kezifek, mi a...

Nem enged ki a kezifek, mi a teendo?

Figyelt kérdés
Veletlen ejjelre behuzva hagytam es befagyott, reggel hintaztattam kicsit igy jobb lett es mivel nem a legjobb a kezifeke, igy elmentem vele dolgozni siman, de persze tudom, hogy az autonak ez elegge sokat art, igy nem akarok vele kozlekedni mar holnap. Mit tehetnek? 40kmt elmentem vele es ugyanugy fog es a kezifeket is ha behuzom laza a bovden. Hogyhogy ekkora tavolsag alatt sem engedett ki?
2023. dec. 4. 18:30
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Valószínűleg elrozsdásodott a bowden és ezért nehezen mozog, bowden csere. Egy takarítás is ráférne azért a hátsó fékre, ha így be tud állni. Most ne húzd be a kéziféket, reggelre lehet hogy kienged. Ha nem, akkor húzd be, engedd ki párszor reggel hátha. Ha az sem működik irány a szerelő, mert gyorsan elkopik a fék behúzva maradt kézifékkel.
2023. dec. 4. 18:33
 2/13 A kérdező kommentje:
Ha ontok a kerekekhez be forro vizet az segithet? Illetve ezzel nem artok semminek?
2023. dec. 4. 18:37
 3/13 anonim ***** válasza:

Forrót ne, de langyos víz jó lehet, megindulhat tőle.

Azért ha így befagy nem kéne annyiban hagyni, takarítás és csekkolás miért tette nem ártana, hogy máskor ne forduljon elő.

2023. dec. 4. 18:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen, egyebkent a forro miert nem jo? Nem kotekedesbol irom, hanem szeretek tanulni.
2023. dec. 4. 18:49
 5/13 krwkco ***** válasza:
100%

"Ha ontok a kerekekhez be forro vizet az segithet?"

Nem, mivel az elmondásod alapján a fékpofák nincsenek letapadva.

Ha kerék nem forrósodik fel egy menet alatt és nem is csúszik, hanem forog, akkor nem kell vele foglalkozni.

Ha melegszik, akkor kiengedett kézifékkarnál be kell nyúlni a kerék előtt az autó alá és meg kell húzni a kézifékbowden szabadon levő szakaszát. (Ha elég erőt tudsz kifejteni ehhez.)

Ha az autó sebességben van, kővel kiékelve, akkor felemelheted és több lesz a hely. És egyben kipróbálhatod, hogy forog-e a kerék. De az emelést körültekintően csináld, nehogy rádessen az autó.

És utána a javításig nem ajánlott a kéziféket behúzni, ahogy 1-es is írta.

2023. dec. 4. 18:49
 6/13 A kérdező kommentje:
Direkt nezegettem es nem melegednek a kerekek, viszont mikor megalltam lejton alig gurult a kocsi, erezni lehetett hogy kicsit fogja valami.
2023. dec. 4. 18:51
 7/13 anonim ***** válasza:

#4 Mert a nagyon hideg és nagyon meleg találkozása hősokkot okoz, ami miatt tönkremehet pl. a féktárcsa/dob. Ezért nem szabad jeges ablakra sem forró vizet önteni, megreped.

#5 Szerintem ha ennyire nem ért hozzá, jobb ha nem ér hozzá, hanem a szerelőre bízza.

2023. dec. 4. 18:54
 8/13 krwkco ***** válasza:

"nem melegednek a kerekek"

(Csak a biztonság kedvéért: a fémfelnit kell megtapintani majdnem középen. Nem a gumit. Vagy a fékdobot, ha egy "szellős" alufelninél hozzáférsz.)

Ha nem melegszik és nem is vonszolódnak a kerekek, akkor a kézifék alig fékez. De ha tudsz kereket cserélni, akkor ezt az emelést és a bowden meghúzását megpróbálhatod. Majd reggel világosban.

2023. dec. 4. 19:01
 9/13 krwkco ***** válasza:

Ezzel nem értek egyet. Nekem is ragadt már be a kézifékbowden. Ez a Fordoknál előforduló betegség, hogy a bowden belső műanyag köpenye leválik és feltorlódik. Az autó csak egy kicsit vesztett az erejéből és amikor néhány km után megálltam (mennem kellett valahová, nem volt más opció), akkor égetően forró volt a fékdob.

Megcsináltam a korábban említett rángatást és ez ideiglenesen elmulasztotta a hibát.

2023. dec. 4. 21:37
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem 1X fogyott be. 12km, 1.5 órás út volt. Fékdob+tárcsa egybeszerelve ment a kukába a fékpofákkal együtt. Hajszárítóval sikerült kioldani. Nem közvetlen a kerekeknél volt befagyva, a kézifékkar alatt. Kerekeket nem engedtem túlforrósítani, mert akkor vitte volna a féknyergeket, kerékcsapágyakat.
2023. dec. 5. 10:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!