Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kézifék nyekergès hibás...

Kézifék nyekergès hibás hasznàlat miatt?

Figyelt kérdés
eddig 2 autóm volt életem soràn, és mind a kettő elkezdte azt produkálni nem sokkal azután miutàn megvettem, hogy ha behúztam a kéziféket, akkor nyekergett ha ki-be szàlltam belőle, vagy kézzel megmozgattam a kasztnit. ha kiengedtem a kézit sokszor még úgy is nyekergett. egy ismerősöm azt mondta hogy ez azért van, mert àllandóan hasznàlom a kéziféket feleslegesen. nekem az oktató úgy tanította, hogy ha leparkolok az autóval, akkor kézifék be, sebességből ki. nem mondta hogy a sok kèzifék hasznàlat àrtalmas lenne, sőt, mindig behúzatta még sík terepen is. ez igaz, hogy a sok hasznàlat miatt kezd el nyekeregni és lötyögni a kézifék kar, vagy csak én jàrtam így egymás utàn 2x is?
2023. okt. 22. 22:28
 1/4 anonim ***** válasza:
84%
Ismerősöd jó nagy butaságot mondott. De így legalább tudod hogy autós kérdésekben nem mérvadó a véleménye.
2023. okt. 22. 22:53
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A nyekergés talán azért van, mert a kézifék nem fogja elég erősen a kereket és terhelésre megmoccan a kerék.

Megoldás: húzz rajta még egy kattanásnyit.

Ha kioldott kézifékkar mellett is nyekereg, akkor be van ragadva a kéziféked, ami lehet, hogy pont a korábbi ritka használat miatt fordulhatott elő.

2023. okt. 23. 00:04
 3/4 A kérdező kommentje:
azt kezdték el csinálni az autók, hogy elkezdett a kézifékkar lötyögni elèg erősen. mindig behúztam tövig, de nem durva módon
2023. okt. 23. 00:42
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Az bizony azt jelenti hogy nem jó a kézifék, nem fogja rendesen.

Ez a hülyeség is úgy terjed mint a covid.

A kézifék azért van hogy használja az ember.

RÖGZÍTŐ FÉK.

2023. okt. 23. 06:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!