Kézifék nyekergès hibás hasznàlat miatt?
Figyelt kérdés
eddig 2 autóm volt életem soràn, és mind a kettő elkezdte azt produkálni nem sokkal azután miutàn megvettem, hogy ha behúztam a kéziféket, akkor nyekergett ha ki-be szàlltam belőle, vagy kézzel megmozgattam a kasztnit. ha kiengedtem a kézit sokszor még úgy is nyekergett. egy ismerősöm azt mondta hogy ez azért van, mert àllandóan hasznàlom a kéziféket feleslegesen. nekem az oktató úgy tanította, hogy ha leparkolok az autóval, akkor kézifék be, sebességből ki. nem mondta hogy a sok kèzifék hasznàlat àrtalmas lenne, sőt, mindig behúzatta még sík terepen is. ez igaz, hogy a sok hasznàlat miatt kezd el nyekeregni és lötyögni a kézifék kar, vagy csak én jàrtam így egymás utàn 2x is?2023. okt. 22. 22:28
1/4 anonim válasza:
Ismerősöd jó nagy butaságot mondott. De így legalább tudod hogy autós kérdésekben nem mérvadó a véleménye.
2/4 anonim válasza:
A nyekergés talán azért van, mert a kézifék nem fogja elég erősen a kereket és terhelésre megmoccan a kerék.
Megoldás: húzz rajta még egy kattanásnyit.
Ha kioldott kézifékkar mellett is nyekereg, akkor be van ragadva a kéziféked, ami lehet, hogy pont a korábbi ritka használat miatt fordulhatott elő.
3/4 A kérdező kommentje:
azt kezdték el csinálni az autók, hogy elkezdett a kézifékkar lötyögni elèg erősen. mindig behúztam tövig, de nem durva módon
2023. okt. 23. 00:42
4/4 anonim válasza:
Az bizony azt jelenti hogy nem jó a kézifék, nem fogja rendesen.
Ez a hülyeség is úgy terjed mint a covid.
A kézifék azért van hogy használja az ember.
RÖGZÍTŐ FÉK.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!