Szerintetek én voltam a hibás ?
Tegnap az autópályán 80-as figyelmeztető táblánál (vágták a füvet ) egy autó sávot váltott előttem de olyan lassan ment hogy már nemtudtam megállni !
Karbejelwntőn hibás vagyok de ő is úgyírta bele hogy savvaltás után nemsokkal 35-el belém hajtottak .
Erdemes vele foglalkozni vagy engedjem el ?
A sebességkorlátozást jelző tábla a tiltó táblák közé tartozik (kör alakú, piros szegéllyel), bár egyesen valóban figyelmezteőnek, vagy ajánlónak, vagy annak sem nézik.
Miért kellett volna megállnod? Ha 35-tel ment az előtted haladó, elég, ha felveszed a sebességét.
Ha betartottad a jelzett sebességhatárt, valószínűleg le tudtál volna lassítani mögötte, hiszen -ahogy írod- az eset a sávváltás befejezése UTÁN történt.
Szerintem te, ha már így kérdezted.
Egyedül akkor lehetne felmenteni téged, ha féktávolságon belül ment elég és ezért nem tudtál lelassítani.
"egy autó sávot váltott előttem de olyan lassan ment hogy már nemtudtam megállni ! "
Csak te, ha így volt.
A hatályos KRESZ-ben ez áll:
„27. § (1) Járművel másik járművet csak olyan távolságban szabad követni, amely elegendő ahhoz, hogy az elöl haladó jármű mögött – ennek hirtelen fékezése esetében is – meg lehessen állni.”
A másik még csak nem is állt meg, csak lassított. Ki más lenne az oka? És a fűnyírás is kellő távolságból előre volt jelezve.
Nem tiszta a sztori. Hánnyal mentél te és hánnyal vágott ki ő eléd?
Majdnem biztos, hogy te voltál a hibás. Kivéve, ha te mentél 80-al, ő meg közvetlen eléd kihajtott 20-al és esélyed sem lett volna lelassítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!