Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Benzines autón tanultál vagy...

Benzines autón tanultál vagy dízeles autón vezetni?(oktatás)

Figyelt kérdés

B kategória.

És ha tehetnéd milyen autón kezdenéd a tanulást(okatónál) benzin vagy dízel?

2023. nov. 14. 17:17
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
1.7 CDTI G Astra. Ha valasztani kellene, benzinesen tanulnek, mert az utan dizelt vezetni talan picivel konnyebb. Nagy kulonbsegek persze nincsenek.
2023. nov. 14. 21:20
 22/24 anonim ***** válasza:
100%
Dizelen tanultam, utana par ora az eletembol rament az elso benzines autommal megtanulni elindulni lefulladas nelkul. De azt onalloan tudtam gyakorolni ingyer nyugis tempoban. Oktatoval 40 ora alatt osszesen talan 2x fulladtam le. Megerte ezt a konnyitest, hogy mihamarabb megszerezzem a jogsit, es utolag onalloan gyakoroljam, amit kell. Most, ha tehetnem, automatan tanulnek, elso autonak is azt vennek es kesobb tennem a kulonbozeti vizsgat, kinyujtva a tanulasi folyamatot.
2023. nov. 14. 22:34
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

Jelenleg (vasaló orrú) Suzuki Swift 1.3 benzines,minden extrától mentes gépkocsin tanulok,de előtte másik oktatónál egy 1.6 HDI,ful extrás Peugeottal vezettem.

Hát ég és föld. A nyomaték hiánya borzasztóan érződik a kis suzukin, még akkor is,ha a motor nagyon pörgős és jó a karakterisztikája.

A peugeot erőlködés akár kettesben is elgorult alapjáraton,a benzies ezt max egyesben tudja megtenni.

2023. nov. 15. 10:15
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Előző vagyok.

*Erőlködés nélkül. Bocsi 😅

Egyébként teljesen mindegy milyen autón tanulsz és annak mekkora teljesítményű a motorja,ugyanis ahogy előttem írták nem versenyezni kell a vizsgán,hanem biztonságosan közlekedni. A rohamosan gyorsuló forgalmunk miatt én például oktatóként elkerülném az 1.0,1.1 literes 60-80LE teljesítményű kisautókat, mert balesetveszélyes is lehet a túlzott lassúság. Miután szerzel egy kis tapasztalatot,meglátod,hogy jó az a 100+ LE a talpad alatt amikor meg kell lépni egy kényesebb forgalmi szituációból, például országúton,vagy autópályán.

2023. nov. 15. 10:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!