Benzines autóval az elindulás mennyivel másabb, mint dízeles autóval? Nehezebb? Dízelesen tanultam, de valószínűleg benzinest fogok venni.
Ugyanúgy működik, semmi különbség nincs.
Az, hogy mennyire könnyen fullad le az autó, az nem attól függ, hogy benzin vagy diesel.
Azt szokták mondani, hogy a dízel, illetve a turbós benzines az "nyomatékos". Pedig, ha megvan a teljesítmény, akkor a nyomatékot megfelelő áttétellel ki lehet egyenlíteni.
Ott a különbség, hogy a "nyomatékos" autónál alacsonyabb fordulaton is majdnem ugyanannyi a nyomaték, mint a csúcson.
Ezért a kezdő, aki dízel autón tanult, könnyebben lefullad a benzinesen. A megoldás: a gázpedál és kuplung jobb együttes kezelésére van szükség. Finomabban kell a kuplungot felengedni és pontosabban kell a gázt adagolni. De ezt rövid idő alatt meg lehet szokni.
A dízellel el tudsz indulni gáz nélkül is, a kuplung felcsúsztatásaval. Meg annál nem kell félni hogy lefullad, mert akármennyi gázt adsz is elindul.
Benzinesbe gázfröccs, tartani kicsit emelt fordulaton és felengedni fogáspontig a kuplungot, onnan meg érzés szerint. Hamar meg lehet szokni. De pl. dugóba sokkal kényelmesebb a dízel, akkor csak kuplunggal lehet guritgatni előre.
én az 1.4 es fabiaval is eltudok indulni gázadás nélkül, és nagyon a kuplungot se kell csúsztatni, sőt, teljesen fel tudom engedni amikor az autó már onnantól megy magától mert a váltó hajtja a kereket. Na de ez egy idióta módszer, a dízeleknél is ugyan úgy kell gázt adni...
Van egy másik, 2016-os autóm is, ott ha engeded fel a kuplungot, de nem nyomsz gázt, akkor az autó magától ad gázt, na vajon miért... mert qrvára nem teszi jót az autónak gáz nélkül elindulni, és így lehet a leggyorsabban kinyírni a kettős tömegű lendítőkereket...
És nem gázt adsz, és ráengeded a kuplungot, de nem is kuplungolsz és majd gázt adsz, a kettőnek egyszerre kell mennie, ellentétesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!