Ha elinduláskor sok gázt adok az autónak, akkor le tud fulladni a motor? Közben a kuplungot megtartom a fogásponton. Dízelesről van szó.
Figyelt kérdés
Azt tudom, hogyha hirtelen felengedem a kuplungot, akkor lefullad.
De mi van akkor, ha kuplungot megtartom a fogásponton, és sok gázt adok. Akkor is le tud fulladni?
2021. febr. 12. 10:51
1/6 anonim válasza:
Alapvetően nem, de ha sok gázt adsz, majd megtartod fogási ponton a kuplungot, gyönyörűen égetni fogod a kuplungot. Ha mindig így indulsz, eléggé lerövidíted a kuplung élettartamát.
2/6 A kérdező kommentje:
Nem olyan sokat, csakhogy dinamikusan el tudjon indulni, hogy pl piros lámpánál ne tartsam fel a forgalmat :) mert eddig sose mertem egy picivel több gázt adni, csak éppen hogy adtam neki kicsit
2021. febr. 12. 10:55
3/6 anonim válasza:
dízelnél nem is nagyon kell gázt adni induláskor. Csúsztatás közben meg nem adunk nagy gázt, csak a kuplung ég le.
4/6 anonim válasza:
dehogynem a 15 fokos lejtőn hegymenetben? akkor 3000 alatt vagy hátra esik vagy lefullad az autó...de sík talajon valóban nem kell csak kicsi gáz
5/6 veterán vas válasza:
Sokat lehetne róla írni, de semmi hasznod nem lesz belőle, max. összezavar ha egymásnak ellentmondó véleményeket olvasol.
Csak a gyakorlás, a személyes tapasztalat amiből tanulsz.
6/6 anonim válasza:
5-össel egyetertve szerintem is tapasztalás utjan lesz ez jó! A sok gaztól nem fullade sose, max az ügyetlen kuplungolas miatt.
Azert a dizelek 2000 ota kb 2000-nel radobjak a nyomatékmaximumot a rendszerre, szóval 3000-es fordulaton azert ne indulj rendszeresen szakadeknak felfele se, inkább próbalgasd parszor, hol fog az a bizonyos tengelykapcsoló es beáll a rutin!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!