Benzines autón tanultam vezetni. Mi lesz más dízel autó esetén?
Figyelt kérdés
2 hónapja van jogsim, még csak benzineset vezettem. Holnap vezetnem kéne egy dízel Ford Focust. Mitől lesz más, mint egy benzines autó? Mire figyeljek? Hol érdemes tartani a fordulatszámot? Bocsánat a hülye kérdésért.2019. júl. 22. 14:24
1/4 D. Brasco válasza:
Ugyanúgy kell vezetni egy benzinest meg egy dízelt is......nem tudom mit kell erre úgy ráparázni tekintve hogy minden mozdulat ugyan az,csak van némi fordulatszám beli különbség a kettő között azt jonapot!
2/4 anonim válasza:
Alapvetően ugyan úgy kell vezetni, mint egy benzinest. Ami kicsit más lesz, hogy ha lenyomod a gázpedált egyből érezhetően megindul, valamint indulásnál nem kell annyira óvatosan kezelni a kuplungot. De ha ugyan úgy kezeled, ahogy a benzinesen megszoktad, az bajnak nem baj.
Fordulatot hallod, érzed. Nagyjából 1500 alá sokkal ne engedd, mert ott ez is erőlködni fog. Felső értéknél pedig ne üvöltsön feleslegesen a motor. Tehát városban mondjuk 2500 alatt legyen. 2200-2300 körül válts! A közepes tartomány olyan 1800-2000-es fordulat.
3/4 anonim válasza:
Dízel nyomatékosabb mint egy benzin, a kupung kicsit érzékenyebb. Nagy gázt nyomsz hirtelen tud rántani egyet. Én 3.2es ford rangert vezettem, először lefulladtam, de aztán belejöttem. Ne aggódj, annyi, hogy kisebb gázt kell adni
4/4 anonim válasza:
Mehetsz vele a Vácira kúpolni szmokendcsarm módra :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!