Sima csapvízzel lett feltöltve a kocsi, mert cserélve lett egy cső, ideiglenesen raktam bele, de felforralta. Lehet hatással az, hogy fagyálló nincs benne csak víz?
#11 Nem is mondtam,hogy átszámoltam, a vízkeménység nyilvános adat, amit a vízszolgáltatód weboldalan meg lehet nézni, és én is ezt tettem.🙂
Az oldottanyagtartalmat meg tudom mérni, mert van rá műszerem, mivel több mint 10 évig komolyan csináltam a növényes akvarisztikát.
#9 Báttya... 1 nk° = 10mg/l-t jelent. Milyen 300mg/l = 22nk°-ról beszélsz te, mikor 10 a váltószám?
300mg/l az 30 nk°. Ami már extrém kemény vizet jelent. Amilyen itthon, Magyarországon, nincsen. Sehol. Nem tudom, hogy neked mid van és mit mutat, de valamit nagyon összekutyulsz. Vagy szarul mér, vagy nem is nk°-ban számol, vagy nem tudom. De, hogy idézzelek: "mielőtt belekötsz a másik írásába, előtte inkább olvass utána a dolgoknak".
"Ahogy ráküldtem a fűtést visszaesett 0-ra a hőfok."
Akkor lehet, hogy
- nem nyit a termosztátod
- vagy teljesen el van dugulva a hűtő
- vagy a hűtő körében olyan levegődugó van, ami megakadályozza a vízáramlást.
#14 Értelmezni kellene amit írtam, amúgy meg nincs olyan,hogy 10 a váltószám!! Nagyon jól leírta a 11-es,hogy csak bizonyos anyagok felelősek a vízkeménységért, de az mellett meg csomó minden más is van a vízben, amit egy TDS mérő mér, de nem keményíti a vizet, tehát itt már meg is bukik a te 10x-es elméleted
Valami komplex képlettel számolják ki, nem csak egyszerűen osztanak szoroznak! Valamikor mértem, és úgy emlekszem KÖZEL 300mg/liter mutatott a TDS mérő, most lehet 260-270 volt, de nem 8- 19mg/liter ,mert olyant az RO szűrő tud. A meg hogy 22 német keménységi fok, az a Bakonykarszt oldalán fenn van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!