Sima csapvízzel lett feltöltve a kocsi, mert cserélve lett egy cső, ideiglenesen raktam bele, de felforralta. Lehet hatással az, hogy fagyálló nincs benne csak víz?
Ott más gond van ha felforr a víz.
A fagyálló csak arra kell, hogy 0 celsius alatt ne fagyjon meg a rendszerben a víz.
#5 "nem véletlenül kell a fagyállót lágyvizzel keverni"
Dehogy kell. Desztillált vízzel kell. A lágy vízben is ugyanúgy van egy rakás ásványi anyag, csak a köznyelv használata szerint soknak tűnik a különbség, de amúgy nem az. Magyarországon a vízkeménység 8 és 16 mg/l között van, tehát a legeslegkeményebb és legesleglágyabb víz között is csupán kétszeres a szorzó.
#7 Kicsit olvass utana a dolgoknak, mert nagyon nem jól tudod,vagy vegyél egy TDS mérőt. Nekem ugyanis van ! 😉
Magyarországon, legalábbis nálunk a Dunántúlon emlékeim szerint közel 300mg/liter oldottanyag tartalma van a csapvíznek. Nem vagyok otthon de ha szeretnéd este megnézem. Ez annyit tesz,hogy 22nk° (német keménységi fok) kemény a csapvizünk. Ami a nagyon kemény kategóriába tartozik.
Amiket te itt írkálsz számadatokat, azt tudod mi tudja? Az RO szűrőm, de még az is inkább úgy hogy van még rajta egy gyantás utószűrő. Új szűrőkkel inkább csak 20mg/litert tud, de azt ténylegesen kiszűr mindent. A boltban meg ioncserélt vizet kapsz, és azt se desztillálásal csinálják.
Szóval mielőtt belekötsz a másik írásába, előtte inkább olvass utána a dolgoknak, vagy kezdj el akváriumozni, növényes vonalon, mert így csak leégeted magad.
Feltöltéskor:
-érdemes olyan flakonból önteni amivel tudod mérni a beöntött mennyiséget
-nyitva legyen a fűtőtest csapja
-légtelenítési pontot/pontokat keress(csavar, csap)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!