Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Folyt a kocsiba a szőnyeg alá...

Folyt a kocsiba a szőnyeg alá a fagyálló. Fagyállós kézzel mindent összefogdosott a szerelő, elég nedves törlőkedndővel áttakarítani?

Figyelt kérdés

Tudom extra para vagyok, ugye tapogatta, csinálta de ugye rossz helyen van a középső konzolnál a gumigyűrű, mindent is összefogdosott , nyilván máshogy nem lehet. Így is csupa aggodalom vagyok, hogy ki tudja mióta vizesedett a szőnyeg, a gumiszőnyeg miatt nem vettem észre, hogy alatta csicsog a szőnyeg a fagyállótól.

Elég áttörölnöm a kormányt, ülést nedves törlőkendővel? (egy aggódó anya)

Másik: hogy tudom kiszárítani a szőnyeget rendesen. A szerelő azt mondta nedves porzsívóval takarítsam, hááát....kiszedni az egészet nem tudom, olyan jó idő nincs már, hogy megszáradjon nyitott ajtókkal.

2023. okt. 24. 07:30
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Nem valószínű, mert ilyen "zsíros" anyag a fagyálló, a sima víz nem mossa le. Tegyél a vízbe egy kis kézmosót, vagy bármi hasonlót.
2023. okt. 24. 07:41
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, milyen autód van kérdező, pl Renaultoknál nagyon jellemző hiba ez, és elég nagy szívás javítani is.

Viszont a kasznit nem nagyon hatja meg, nem fog rozsdásodni alatta.

Bár ez amúgy is ilyen korróziógátló folyadék.

(egy régi opelnál már neccesebb lenne, többnek kirohad a taposólemez is a beázó szigetelés miatt)

Most kiszárítani nem lesz egyszerű, ha garázsban van, akkor elég letekert ablakokkal, kiszedett lábtörlőkkel szellőztetni.

Garázs nélkül, száraz helyen....már nehézkesebb. 1x biztos kiszárad. :)

De ha nagyon tocsog benne a víz, én szivaccsal szedtem ki 1x, belenyomtam, megszívta magát, majd vödörbe kicsavartam, jó sokszor.

2023. okt. 24. 08:05
 3/6 krwkco ***** válasza:

"Másik: hogy tudom kiszárítani a szőnyeget rendesen. A szerelő azt mondta nedves porzsívóval takarítsam,"

Ha nedves proszívóval kezeled, akkor utána kevesebb lesz benne a nedvesség, mint amennyi most van. És víz. Nem fagyálló.

Ha nincs nedves porszívód, egy autokozmetikában tudják azzal kezelni.

A fagyálló vízben oldódik, ezért a szilárd felületekről vizes ronggyal le lehet törölni. Ha bőrkormányod van, azt csak óvatosan. Nem szabad áztatni.

2023. okt. 24. 08:18
 4/6 A kérdező kommentje:

Peugeot. Gumiszőnyeget visszaraktuk, hogy csak ne enedves filcre lépjek. De most pl kivettem, mert csupa vizes alatta. Nagyjából kiporszívóztuk tegnap, de sokat nem ért. Sajnos nincs garázsom,így szabad ég alatt szellőzik.

Igazából a szilárd felületeken nem érzek nyálkás ragacsos semmit, de azért suliba indulás előtt áttöröltem babatörlőkedndővel. Állandóan aszájában az egyik gyerekem keze, itt meg azért volt bőven tapogatás fagyállóban, már csak a szőnyeg kivételkor is, szerelés közben is. Utálom! Remélem nem borzalmasan egészségkárosító, tudom inni meghalunk, de így, hogy nedves párolgó szönyegre fűtöm a kocsit reggel, frász kerülget, Legszívesebben kivágnám a filcet. Vagy lehet egészben újonnan venni?

2023. okt. 24. 08:32
 5/6 krwkco ***** válasza:
Ha amúgy is visszarakod a gumiszőnyeget, akkor tegyél alá újságpapírt vagy konyhai törlőkendőt. Ha naponta cserélgeted, akkor a nedvesség nagyját fel fogja szívni.
2023. okt. 24. 10:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Ilyen esetbena szellőztetés a legjobb megoldás, úgy gyorsabban szárad, de jelenlegi idő nem segít benne.
2023. okt. 24. 10:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!