BMW 330d e90 vélemények?
Autóvásárlás elött állok, és eddig bmw-ket szemeltem ki. A legjobban az e90 fogott meg eddig. De e60-ban is gondolkodtam.
Mennyi a fenntartási költsége egy ilyen autónak?
Keret: Havi 100-150e ft autóra szánva tankolás on kívűl. Tehát évi 1-1,5 millió ft.
Vételár: 2,5-3mil
Autóhoz kritériumok:
330D,automata, sedan,M47 vagy M57
Kivancsi vagyok masok véleményére, lehetöleg akinek volt ilyen autója. e60 igaz nagyobb autó, és két szériával nagyobb, de régebbi(2004-2005 a kiszemelt). Az e90 meg 2008-2012.
Nem nagyon találok a kritériumjaimnak megfelelö gépet a magyar piacon.
BMW-ből főleg ebből az évjáratokból csak 6 hengereset vennék és ha már ilyet veszel neked is ezt javaslom.
Ha februárban 3,6 milliód lesz, akkor E60 felejtős. E90-et nézzél ne a legalját a kínálatnak hanem inkább az ilyen 2,5 körülit amit NÉZESS át és kicsit alkudj az árából, a maradék 1 millát meg told bele első nagyszervíznél, a kisebb dolgokat amik nem annyira fontosak azt meg eltolhatod későbbre, de alapvetően akkor nagyjából rendbe kellene lennie az autónak ha nem valami motorhibásat fogsz ki.
Illetve manuál váltósat próbálj nézni, az kevesebbet kér mint egy automata, viszont vételárban is drágább mert ritkább. Illetve élményben is nagyobb, főleg, hogy ezeknek még azért nem annyira pöpec az automata váltó mint mai daraboknak, nem véletlenül van gyárilag is gyorsabb 0-100 megadva a manuál váltósoknál.
Én már sokat írtam neked, de ha van eszed akkor vagy E90 320D vagy E90 325i , ez amit meg tudsz fizetni vételárként és még marad is szervízre. Az ilyen 330i meg társai az majd akkor ha nem 3,6 hanem legalább 5 millió lesz a zsebben.
Mindenképp lekérdeztetem az előéletét carverticalon és ügyfélkapun, és szerelővel is átnézetem.
Automata nyilván kényelmesebb, most is az van, olyat akarnék, de látva egy-két videót.. hogy a dízelt is lepörgeti majdnem 5 ezerig. Nem vagyok hozzáértő, de az ilyeneket úgy tudom, 4 ezernél már váltják a kézisekkel. Nagyon sokat nézelődtem a piacot és pont, hogy az automata ritkább és drágább. Legalább is ezt tapasztalom. Amúgy nekem csak annyi bajom van vele, hogy suta vagyok kéziváltóhoz, de ha ez is olyan dízel, hogy könnyen el lehet vele indulni, akkor nem lenne baj.
a 20d nem hiszem hogy 6 henger. Köszi a tanácsot, akkor inkább várok, míg 5 mil környéke lesz a tőke.
Amúgy vennék e60-at is, de egyszerűen nem találok olyat, amibe nincs annyi km, mint egy kamionba.
Carverticalra ne költsd a pénzed.. JSZP még érhet valamit ha itthoni az autó, de leginkább egy szerelő abból is olyan aki ért a BMW-hez.
Függ a típustól, de ritkább a manuál mint az automata.
"de ha ez is olyan dízel, hogy könnyen el lehet vele indulni, akkor nem lenne baj."
Ne haragudj, de te most tanultál meg vezetni vagy nem értem ezt a dolgot.. mert akkor felesleges 200+ lóerős autó alád, ha gondot jelent egy benzinesben nem lefulladni.
A 20d 4 hengeres, de látom az elején 6 hengerest tanácsoltam, csak ott az árban is megy feljebb , bár ahogy most ránéztem vannak igazán lefingott darabok fent 2 millió alatt 330d-ből is. Nos azoknál legalább duplázd a vételárat, de az is kevés lesz.
Közel 20 éves dízel autónál mit vársz? Ha kevesebb kilométert akarsz benne akkor benzines, de minél kevesebb annál drágább lesz. Illetve az se mindig hátrány ha sok van benne, mert akkor már átesett az ilyen 180-250e km közötti nyűgökön.
Továbbra is azt látom a válaszodon, hogy csak álmodozol és nem reális elképzelésed van erről az egészről.
"Ne haragudj, de te most tanultál meg vezetni vagy nem értem ezt a dolgot.. mert akkor felesleges 200+ lóerős autó alád, ha gondot jelent egy benzinesben nem lefulladni."
Igen, másfél éves a jogsim és a kezdetektől automatát vezetek. Nem szeretem a benzines manuálokat, kényelmetlen az elindulás. Dízel még oké.
Az álmodozós mondatodra meg nem is mondok semmit inkább, mert nem lenne szép. kösz a választ
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!