Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » BMW 330d e90 vélemények?

BMW 330d e90 vélemények?

Figyelt kérdés

Autóvásárlás elött állok, és eddig bmw-ket szemeltem ki. A legjobban az e90 fogott meg eddig. De e60-ban is gondolkodtam.

Mennyi a fenntartási költsége egy ilyen autónak?

Keret: Havi 100-150e ft autóra szánva tankolás on kívűl. Tehát évi 1-1,5 millió ft.

Vételár: 2,5-3mil

Autóhoz kritériumok:

330D,automata, sedan,M47 vagy M57

Kivancsi vagyok masok véleményére, lehetöleg akinek volt ilyen autója. e60 igaz nagyobb autó, és két szériával nagyobb, de régebbi(2004-2005 a kiszemelt). Az e90 meg 2008-2012.

Nem nagyon találok a kritériumjaimnak megfelelö gépet a magyar piacon.

2023. nov. 7. 11:22
A kérdező szavazást indított:
BMW 530D e60
BMW 330D e90
5 szavazat
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj, hogyha nincs szerelő ismerősöd aki ért is az autóhoz, egy komolyabb szervíz önmagában elerheti az 1 milliót. Márpedig egy tizenéves ex prémium autónál bármikor becsúszhat. Ezeket az autókat nem azért vették anno hogy nagyon kíméljék őket. Ennyi penzért meg nem a kínálat tetejét kapod
2023. nov. 7. 11:25
 2/28 anonim ***** válasza:
16%
Évi 1,5 milliót akarsz egy 2,5 milliós autóra költeni...? Elmentek otthonról...?
2023. nov. 7. 11:29
 3/28 anonim ***** válasza:
100%
#2 nem azt mondta hogy annyit akar, hanem annyit tudna, ha kellene.
2023. nov. 7. 11:38
 4/28 anonim ***** válasza:
100%
Röviden a véleményem, kevés a keret hozzá
2023. nov. 7. 14:13
 5/28 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van több BMW-m , E90-ből 328i szóval benzines nem dízel, én olcsóbban vettem egyet (manuál váltós) és első nagyszervíznél én tetettem rendbe, nem arra hagyatkoztam, hogy mit hazudik/állít korábbi tulaj, egyből rálocsoltam 2 milliót és utána rendben volt. (Vezérlés, kettőstömegű lendkerék, fékek, gyerták, trafók, olajfolyások teljes megszűntetése, disa szelepek, benzinpumpa, stb. stb.

Azóta eltelt 2 év és kb 600 ezret költöttem rá. Főleg kopóalkatrészek.

Nyilván ha kifogsz egy jó állapotút akkor nem kell egyből ennyit költeni rá, de az meg lutri mert nem tudod milyen alkatrészek kerültek bele és mi lett valóban cserélve. Gyári alkatrészek vagy a leghitványabb utángyártott között nagy a szakadék.

Én a helyedben inkább egy olcsóbb verziót keresnék aminek jó a kasznija, nem volt törve, és utána kezdeni egy komplett motorgenerállal, váltóval (automata zsebbenyúlosabb). Én azt mondom, hogy akkor vágj ebbe bele ha most van 5 milliód a zsebbe amit elköltesz az autóra és onnantól rendben lesz. Onnantól nem sokkal többe kerül majd a fenntartása mint bármilyen másik autónak az élmény viszont sokkal jobb lesz mint ha vennél 5 millióért egy újabb suzukit vagy toyota-t vagy akármit amit egekbe magasztalnak. Nem egy kategória.

E60 vs E90 összehasoníltásban pedig drágább lesz a fenntartása egy nagyobb, nehezebb ötösnek, amiben van pár plusz dolog az E90-hez képest.

Összefoglalva, ha most 5 milliót rászánsz egy ilyen autóra akkor lesz egy jól kinéző, kényelmes és gyors autód aminek a későbbi fenntartása egyáltalán nem vészes. Ha csak 3 milliód van és abból akarod megvenni és utána majd csak havi szinten bejövő pénzedből gányolgatni akkor felejtsd el.

2023. nov. 7. 15:59
 6/28 anonim ***** válasza:
330d az M57, visszafelé meg az M47 az 18d, 20d, satöbbi, most akkor mi is a cél? :) E90 fenntartás várhatóan olcsóbb lesz, E60-at viszont szerintem olcsóbb megvenni. Szóval keresnék E90-et DPF nélküli 2 literes dízellel, hátsó hajtással, annak úgy kb elfogadható lesz a fenntartása.
2023. nov. 7. 16:25
 7/28 anonim ***** válasza:
#6 e90 dpf nélküli szerintem nincsen. DPF -től nem kell megijedni, egy programozó pillanatok alatt ki tudja iktatni. E60 -ból valószínű nagyobb a kínálat mint E90 ből 3millióig. Valamiért az E90 drágább mint az E60. Annyi pénzből szerintem fent tudnád bőven tartani. Szerelővel nézesd meg vásárlás előtt, egyébként jó motorok a 30d -k, de a 218 lovas e60 megölhetetlen azt szokták mondani. Egy programmal közel 300ló és cserébe eszik 7litert
2023. nov. 8. 06:00
 8/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Jobban belemélyedtem a 330d árakba. 4 környékén van normális. Én max 3-ert vennék autót.

Van külömbséga a dízel es benzin es autok fentartásánál?

e90 325d és 330i között gondolkodom ujjonnan.

Megfogadom ezt a tanácsot, hogy ne a havi bevételböl tartsam fenn az autó, köszönöm!

2023. nov. 8. 16:22
 9/28 anonim ***** válasza:
Értelmes 30i-t sem kapsz ennyiért.
2023. nov. 8. 16:24
 10/28 anonim ***** válasza:
100%

"Max 3-ért vennék autót"

Kezdem valóban azt érezni, hogy nem való neked BMW, azt értsd meg, hogy azért kerül 3 millióba csak ez a prémium kategóriás autó ami mellé gyors is, ugyanannyiba mint valami jóval gagyibb, kisebb japán társa mivel sokat kell rá költeni, hogy jó legyen.

330i-t te nem fogsz venni 3 millióból ami jó, vehetsz 2-3 millióért is, csak utána ha valóban rendbe akarod tenni, nem csak ráhagyni a dolgokat, akkor ez az összeg rá is megy az első két évben.

2023. nov. 8. 16:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!