Szakadó esőben a nyári vagy téli gumi a jobb?
Mint amilyen ma is volt hogy az orromig alig láttok nagy pocsolyák vannak és esélyes a vízen futás.
A nyári vagy téli jobb a vízen futás ellen? A cél hogy a lehető leggyorsabban tudjak haladni de biztonságosan
7
Részletes volt köszönöm tehát ezek szerint még 1 fokos hidegben is jobb a nyári gumi ha nagy mennyiségű víz van az úton
7!
Te nemcsak bolond vagy, de rutinod is van hozza!
Egy kis olvasnivalo:
11-esnek is ajanlom, aki fenyesre nyalta a hatsod.
"Részletes volt köszönöm tehát ezek szerint még 1 fokos hidegben is jobb a nyári gumi ha nagy mennyiségű víz van az úton"
Dehogy!
A jelszo:
Aqua slush csatornák.
A nyari gumi oldalrol zart, a gumi alatt osszegyult sok vizet nem tudja elvezetni, mivel a nyari guminal a nagy erintkezo felulet a lenyeg.
Sajnalom, hogy a 7-es es a 11-es a hamis valaszaval elbizonytalanitott es hangulatot keltett a jo valaszok ellen, amik ezert 0-ra lettek lehuzva.
#14, 15:
Ezek marketing anyagok. Értem, hogy a cápabőr meg az akvaszlásh csökkenti az aquaplaning kockázatát, de arról nem esett szó, hogy mennyire és mihez képest. Gondolom a "hagyományos" téli gumihoz képest, a nyári gumik meg szóba se kerültek.
Jó lenne látni valami független tesztet, hogy a nyári vagy a téli gumi teljesít jobban nedves környezetben.
Az én véleményem (ami több garnitúra nyári és tél gumi használatából származik, de mégsem fogható fel univerzális igazságként, mert persze lehet kivétel):
A nyári gumi száraz, és vizes úton hidegben-melegben jobban tapad, mint a téli. A téli gumi nedves úton meglepően rosszul tud tapadni, szárazon nem rossz. Hóban viszont a téli gumi SOKKAL jobb a nyárinál. Számomra viszont van még egy tényező: a téli gumijaim mindig valami keskenyebb váltóméretek szoktak lenni, ezért (és az eleve puhább anyag miatt) hidegben nem "ütik" annyira a futóművet, mint egy nyári gumi, és ezek az ütések egy-egy megcsúszás alkalmával pont télen aktuálisak, szóval ez is emellett szól. Szóval szerintem: melegben nyári, hidegben téli, hideg+esőben pedig extra óvatosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!