Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szakadó esőben a nyári vagy...

Szakadó esőben a nyári vagy téli gumi a jobb?

Figyelt kérdés

Mint amilyen ma is volt hogy az orromig alig láttok nagy pocsolyák vannak és esélyes a vízen futás.

A nyári vagy téli jobb a vízen futás ellen? A cél hogy a lehető leggyorsabban tudjak haladni de biztonságosan

2023. okt. 31. 22:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
66%
7es tökéletesen leírta. 3-as, 4-es tökéletes példa a mai autósoktatás eredményére...
2023. nov. 1. 07:14
 12/22 A kérdező kommentje:

7

Részletes volt köszönöm tehát ezek szerint még 1 fokos hidegben is jobb a nyári gumi ha nagy mennyiségű víz van az úton

2023. nov. 1. 09:21
 13/22 anonim ***** válasza:
24%
Szakadó esőben legjobb otthon maradni.
2023. nov. 1. 09:55
 14/22 anonim ***** válasza:
34%

7!

Te nemcsak bolond vagy, de rutinod is van hozza!

Egy kis olvasnivalo:

[link]

11-esnek is ajanlom, aki fenyesre nyalta a hatsod.

2023. nov. 2. 22:51
 15/22 anonim ***** válasza:
69%

"Részletes volt köszönöm tehát ezek szerint még 1 fokos hidegben is jobb a nyári gumi ha nagy mennyiségű víz van az úton"

Dehogy!

[link]

A jelszo:

Aqua slush csatornák.

A nyari gumi oldalrol zart, a gumi alatt osszegyult sok vizet nem tudja elvezetni, mivel a nyari guminal a nagy erintkezo felulet a lenyeg.

[link]

Sajnalom, hogy a 7-es es a 11-es a hamis valaszaval elbizonytalanitott es hangulatot keltett a jo valaszok ellen, amik ezert 0-ra lettek lehuzva.

2023. nov. 3. 00:06
 16/22 anonim ***** válasza:
33%
😐🫣😱
2023. nov. 3. 09:24
 17/22 anonim ***** válasza:
65%
#14 Aha. Nézd már meg kérlek a mintázatát. Ez a gumi nem klasszikus téli mintázatú. Írtam a #7-ben a különbséget: a nyári gumi barázdái nyitottak, a télié a zártak. Ennél a guminál nyitottak. Hasonlít a télihez, elvégre téli gumi és hóban is teljesítenie kell, de vannak benne nyitott esőcsatornák. Ezért teljesít jól vízben. Ez spec erre lett tervezve, de egy átlagos, hagyományos téli gumi NEM ilyen.
2023. nov. 3. 09:47
 18/22 anonim ***** válasza:
65%

#14, 15:

Ezek marketing anyagok. Értem, hogy a cápabőr meg az akvaszlásh csökkenti az aquaplaning kockázatát, de arról nem esett szó, hogy mennyire és mihez képest. Gondolom a "hagyományos" téli gumihoz képest, a nyári gumik meg szóba se kerültek.

Jó lenne látni valami független tesztet, hogy a nyári vagy a téli gumi teljesít jobban nedves környezetben.

2023. nov. 3. 10:01
 19/22 anonim válasza:

Az én véleményem (ami több garnitúra nyári és tél gumi használatából származik, de mégsem fogható fel univerzális igazságként, mert persze lehet kivétel):

A nyári gumi száraz, és vizes úton hidegben-melegben jobban tapad, mint a téli. A téli gumi nedves úton meglepően rosszul tud tapadni, szárazon nem rossz. Hóban viszont a téli gumi SOKKAL jobb a nyárinál. Számomra viszont van még egy tényező: a téli gumijaim mindig valami keskenyebb váltóméretek szoktak lenni, ezért (és az eleve puhább anyag miatt) hidegben nem "ütik" annyira a futóművet, mint egy nyári gumi, és ezek az ütések egy-egy megcsúszás alkalmával pont télen aktuálisak, szóval ez is emellett szól. Szóval szerintem: melegben nyári, hidegben téli, hideg+esőben pedig extra óvatosság.

2023. nov. 8. 23:36
 20/22 anonim ***** válasza:
Folyamatosan télivel járok már két éve. Abszolút jól írja 19-es a téli, esőben nem igazán tapad jól, olyankor főleg ésszel kell vezetni mert könnyű megcsúszni. Szárazon úton viszont, sose volt gondom vele. Bírja a nagy tempót is pályán. Igaz, hogy nem igazán van tél, de tavaly egy elég nagy hóesés lepett meg, de csak lelassítottam és mentem nyugodtan tovább. (Tudom, hogy sokat szeretik a négyévszakost, de amúgy sem feszegetem a határokat, valamint gyorsan menni meg úgy is csak egyenesen szoktam pályán.) A lehető legrosszabb variáció a már elég kopott nyári gumi fagyot, havas úton, volt abba is részem, de többet nem akarom, hogy legyen. :)
2023. nov. 9. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!