Mit tegyek? Félek vezetni
2021-ben lett meg a jogosítványom. Akkor vezettem. Viszont rá egy hónapra elszakadt a keresztszalagom és műtét is következett. Kb 7 hónapig nem vezettem. Utána hogy vezethettem már nem mentem annyit féltem,félek. Azóta se vezeték. De néha tök jó lenne ha menne mert azért lenne szükségem rá.
A szüleim is nyagatnak hogy jó lenne ha vezetnek.
Csak értelmes válaszokat légyszíves.
A vezetéstől való félelem szerintem teljesen normális egy olyan embernél aki rutintalan. Ezt mind gyakorlással lehet leküzdeni.
Nem tudom hol élsz, mert nem mindegy, hogy Budapest vagy mondjuk a Nyírség, mert teljesen más az autók mennyisége, illetve a forgalmi szituációk bonyolultsága is, nah meg a sofőrök mentalitása...!
Az oktatóval való újra gyakorló vezetés szerintem azért nem feltételnül jó irány, mert ott lesz melletted valaki aki biztonságot ad, ergó mikor újra egyedül leszel és nem lesz ott a "mankó" megint nem mersz majd vezetni.
Erre szerintem is valami olyasmi lehet a gyógyír, hogy kifejezetten forgalom szinten halott időszakokba mész ki vezeteni.
Ez persze lehet éjszaka is, de az megint egy plusz stressz faktor, így azt pusztán élvezeti vezetésen kívül nem javasolnám így elsőre.
Én pl ha ilyen félelmem szeretném leküzdeni ünnepnapokon, vagy vasárnap amikor általában a kutya nem ül autóba ha nem muszáj, kisebb köröket, távokat tennék a lakhelyem környékén. Ilyenkor még a fővárosban is ha esetleg ott élsz is kevesebb a frusztrált sofőr, aki időre el akar jutni A-ból B-be és ezért mondjuk ledudál.
Jah meg most, hogy így végiggondoltam én pl imádok krúzolni, tudom ez egy nagyon hülye magyarosítás, de igazából nincs rövid magyar szó rá.
Na a lényeg ami lényeg, a céltalan autózás, ami csak az autózás szeretetéről és annak a feelingjéről szól, nah azt sem dugóban lehet átélni.
Például ezt én hajnali órákban szoktam a fővárosban, amikor végigsuhansz a városon kényelmesen. Ez persze így ősszel annyira nem feltétlenül jó mert későn világosodik. De nyáron hétvégén pl 5-6 óra körül a város csendes, nincs dugó sehol, se forgalom.
Az is lehet jó gyakorló terep!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!