Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Levegős hűtőrendszer?

Levegős hűtőrendszer?

Figyelt kérdés
Üdv! Adott egy G Astra, valamiért levegős a hűtőrendszere, időnként hallatszik az utastérben. Az a hang, mint amikor lakásban központifűtésnél levegős a radiátor. Pici apró hang. Nemrég volt motorfelújítás, hengerfej síkolással, új tömítéssel, stb stb. Kiegyenlítőtartály kupakot levettem, fűtést maxra csavarva, addig járattam a kocsit, amíg a hűtőventi elől be nem kapcsolt, ilyenkor a víz 90-95 fokos lehetett kb. Már 500 km-t mentem vele és azóta sem tűnik el a levegő a rendszerből. Amúgy lászik is a buborék a kiegyenlítőtartálynál, ahogy felül belejön a visszatérő cső. Hogy lehetne ezt a levegősödést megszűntetni? Mi okozhatja? Lyukas fűtőradiátor?

2023. okt. 14. 16:46
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Ezért is kérdeztem az eredeti kérdésemben, hogy akár a fűtőradiátronál is lehetne pici szivárgás és okozhatná az a buborékképződést? Máshol nem látni szivárgást a kocsi alatt, csöveknél sem vettem eddig észre.
2023. okt. 14. 18:02
 12/12 anonim ***** válasza:
Én mindig úgy csináltam ennél a műveletnél,hogy öntöttem vizet a kiegyenblitőtartályba és amikor tele volt akkor a hűtőnél alul azt a vastag gumicsővet nyomkodtam és ekkor kijőtt a beszorult levegő.Alapjáraton járattam a járgányt és amikor a motor már fekmeleegedett akkor megint megnyomkodtam a gumicsővet és potóltam a viz mennyiségét közben.Akkor volt jó amikor már a nyomásra csak viz jött buborék nélkül.Egyébként ezek a motorok kilégtelenitik magukat ha nincs rajta a kupak,persze ezzel nem azt mondom,hogy közben járkálj vele,helyben járatva értsd.
2023. okt. 14. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!