Szlovákiába való átkelésnél mire számíthatok a határellenőrzés során?
Csak személyit kérnek, vagy átnézik a kocsit is?
Lehet e még olyanokra számítani mint az egykori Csehszlovákiában, hogy a magyar rendszámú autóval szarkodni fognak, vagy ilyen már nincs?
Milyen határellenőrzés?
Több mint valószínű csak átkocsikázol egyik országból a másikba
"2023. 10. 04. (frissítve: 2023. 10. 11.)
A szlovák kormány a határellenőrzések visszaállításáról döntött a magyar-szlovák határszakaszon, 2023. október 5- től kezdődően; egyelőre november 3- ig.
Az intézkedés célja az utóbbi időben megugrott embercsempészet és illegális migráció visszaszorítása. Az ellenőrzéseket a rendőrök Szlovákia Magyarországgal közös belső határának teljes hosszán, az aktuális fenyegetettséghez mérten rugalmasan, a biztonsági helyzet alakulásától függően hajtják végre. A gyakorlatban ez várhatóan célzott, kockázat-elemzésen alapuló ellenőrzéseket jelent, amelyet változó helyszíneken hajtanak végre. Az eddigi tapasztalatok alapján a jogszerű átmenő forgalmat az intézkedés nem akadályozza; torlódások kialakulására nem került sor."
Hétfőn-Szerdán és Péntek reggel mentem át Sahy-nál semmi ilyesmi nem volt
4
igen ez olyan látszat intézkedés mint a covid hacacárénál volt
ipolyságnál kint állt egy-két szlovák finánc trafipaxozni :D
Pár napja voltam, senki le se sz@rta, hogy át mentem.
Fontos, ha kocsival mész, kukás mellény annyi legyen a kocsiban kézközelben amennyien benne vagytok (nem a csomiban)
Biztosítós "zöld kártya" a forgalmiban.
Lámpa MINDIG legyen felkapcsolva.
Ezekre harapnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!