Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudom berakni 1-be...

Miért nem tudom berakni 1-be az autót?

Figyelt kérdés
seat toledo 1.6 16v, ált egy heten, előtte semmi baja nem volt. Utána észrevettem, hogy néha nem tudom 1-be berakni. ilyenkor játszani kellett vele, rükvercből vagy 2-ből és utána ment. hidegen, melegen is csinálja. most hogy napi szinten használom kevesebbszer jön elő. Fórumon azt mondták, be kell állítani. Elvittem szerelőhöz, azt mondja be van állítva, olaj is jó, kuplung nemrég cserélve, és hogy nem tud vele mit kezdeni. Van valami ötlet mi lehet a baja és hogyan lehetne orvosolni?

ma 01:22
 1/6 anonim ***** válasza:
77%
Több info kell az autóról.
ma 01:55
 2/6 anonim ***** válasza:
68%
Hallani valamilyen furcsa kaparó hangot, ha rückvercbe teszed?
ma 02:03
 3/6 A kérdező kommentje:
milyen infó még? 2004, 240k km, többi fokozatot veszi, nem hallok semmilyen kaparó hangot
ma 03:09
 4/6 anonim válasza:
65%
Előfordulhat hogy a kuplung alsó vagy felső csapágya csinálja a gondot, nálam ez volt, bár tényleg kevés az info az autóról, mikor évjárat ? Nagy baj egyébként nincs szerintem
ma 03:12
 5/6 anonim ***** válasza:
64%

Rudazatos a váltókar és a váltó közti kapcsolat, és kikopnak a csuklók. Ezt érezheted is ha nagyon lötyög már a váltókarod üresben

Ha felveszed a váltókar burkolatát, akkor ott van egy ütköző aminek nekihúzod 1-2 vonalában, mikor kikopnak a csuklók akkor már előbb megütközik mint, hogy pozícióba kerüljön. Ráadásul itt már a motortartó bakok állapota is befolyásol. Én is ezzel szívok a az Octaviámon időnként. Sokáig semmi baja, aztán időnként lámpánál szivat, pedig akkor már üzemmeleg a motor.

Váltónál ezt a két rudazatot cseréld ki, valószínűleg jobb lesz, de lehet, hogy komolyabb rudazatfelújítás kell, ahogy szerintem majd nekem is, csak ahhoz a kipufogót is le kell venni. A második nekem tavaly el is tört, és onnantól 3-4 es fokozatom volt, autósboltokban polcon van, szóval biztos keresett alkatrész.

[link]

[link]

ma 04:51
 6/6 anonim ***** válasza:
Hideg van, túl sűrű az olaj, kopottak a szinkrongyűrűk, 1-esé.
ma 07:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!