Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudom egyszerűen...

Miért nem tudom egyszerűen kettesbe rakni az autót? Vagyis: beraknám kettesbe és nem engedi egyszerűen szó szerint berakni csak harmadjára vagy mittudomén, és akad tehát újra ki üres és vissza kettő és talán akkor már jó.

Figyelt kérdés
Gondoltam rá hogy rosszul teszem be, de nem mert faternak is szokott akadni...
2009. jún. 21. 10:33
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
És ez már igy megy egy ideje biztos v.mi baja van, a kuplung feljebb van mint kéne lennie de állítolag az nem jelent gondot. Az idegeimre megy hogy én vagyok leszidve hogy szarul teszem be mikor neki is ugyanúgy szokott akadni, amúgy se v.mi rózsás mostanában a hangulat idegileg kikészít, és "mindenki" azt mondja hogy mi bajuk a fiataloknak... csak tanulniuk kell...persze hogyne. Tény hogy régebben már dolgoztak ilyen korban (18F vagyok) de akkor is. Meg kellene inkább nézetni, na arról meg persze nem híres kórházba nem megy makacs ember. Segítsetek!!!:(
2009. jún. 21. 10:36
 2/19 anonim ***** válasza:

Régi vagy új autó? És milyen tipusú?

Kuplug baj lenne akkor nem csak egy fokozat váltása jelentene problémát.

Milyen tipusú a gép?

2009. jún. 21. 11:15
 3/19 A kérdező kommentje:
Opel Astra f '93-as évjáratú. Hát kuplunk is ugye feljebb van mint kellene, na meg az a kettes fokozat v.mi eszméletlen idegesítő
2009. jún. 21. 11:20
 4/19 anonim ***** válasza:
Nekem az 1 est alig veszi be a Golfom.Ismerős azt mondta rákel állítani valamire meg bekkel zsírozni.Nálad is hasonló lehet a helyzet.
2009. jún. 21. 11:22
 5/19 anonim ***** válasza:

Tudjátok azakbe a váltókba fogaskerekek kapcsolódnak egymáshoz, aminek a kapcsolódását agy un. szinkron gyűrű segíti elő.

Rengeteg hibalahetőség lehet (tényleg 1000+1), szinkrongyűrű elkopott, talán.

Vagy a fogaskeréknek amely a kettes fokozatot hajtja kopottak a fogai, vagy ne adj isten le tört egy két foga.

Szerintem ne szerozzatok a váltóval, irány a szerelő.

2009. jún. 21. 11:34
 6/19 anonim ***** válasza:
én voltam az első és a 11:34 is 18/F
2009. jún. 21. 11:35
 7/19 A kérdező kommentje:

hát nem tudom, lehetséges. Elindulok azzal semmi gond kivéve hogy mikor hideg van, akkor a kuplunk süvít szó szerint mikor benyomom, aztán mikor már mentem vele olyan 5-10percet elhallgat:D A váltónál az van hogy 1, raknám be kettőbe, és egyszerűen van mikor be se engedi tenni kettes sebességbe, van mikor berakja de rögtön elkezd rángatni mikor mennék tovább , akkor ki üres és megint be de van mikor akkor se jó és ezt sokszor eljátszani idegeimnek se tesz jót főleg h van belőle vita is. Van mikor szerencsémre jó midnen de az inkáb csak akkor van mikor vagy meleg van vagy sokat mentem már vele akkor nem igazán szokott akadni....de mostmár elfajult odáig hogy elég sűrűn csinálja és nem vagyok benne biztos, hogy nem csinálná hosszú út megtételénél is. A váltó szoknyát belülről kitapogattam, és lóg úgy a semmibe elölről is meg hátulról is v.mi vékony szál...vékony de nem túl rövid se hosszú bár a hátsó az hosszabb. olyan mintha le lenne válva a váltóról....:'( Segítsetek főleg aki ért hozzá mert egyszerűen nem merek vele menni. Mondták többen hogy 1-es után hármast váltsak és pörgessem egyest ugye....de hosszútávon sz.tem nagoyn nem jó választás. És nem is velem van baj... igaz 18f vagyok fél éve van jogsim de jól megy a vezetés más kocsinál nincs ez és faternak is szokott akadni olyankor meg rámfogja h valamit elbaszok rajta meg elkezd ugatni, hogy 50.ezer ft. egy kuplunk csere vagy válto.

elegem van aki ért hozzá írjon. Szerelőhöz persze nem viszi ....-.-'

2009. jún. 21. 11:36
 8/19 A kérdező kommentje:
Hát én is ezt mondom hogy szerelő...de ő aztán viszi én meg hogy vigyem el vágod...áá
2009. jún. 21. 11:54
 9/19 anonim ***** válasza:
kedves kérdező szüleinkről nem beszélünk ilyen hangnemben!mint írtad elmúltál 18 éves és mint felnőtt embernek neked is eszedbe juthatott volna ,hogy elmész nyáron dolgozni és keresetedből megjavíttatod az autót.50 ezer forintért a szüleidnek meg kell dolgozni és lehet a megélhetés mellett ebben a gazdasági helyzetben nem telik autójavíttatásra.nem mellékesen ha használod az autót gondolom a fenntartásából is kiveszed a részed!az autó mindenképpen szervízes,ha lehet ne használjátok így mert egy elhanyagolt párezres hiba miatt könnyen lehet komplett váltó kuplung csere,ami belecsúszhat százezerbe is.
2009. jún. 21. 12:01
 10/19 A kérdező kommentje:
Nem tudod sajnos avagy jobb is hogy ezen kívül mitől vagyok így ki! Csak sajnos kiterjed már nekem másra is ilyenkor. Nem rajta múlik hogy vigyük el szervízbe hanem fateron....de ő meg tesz rá. Pénz megoldható mert tudnák adni bele.
2009. jún. 21. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!