Érdemes venni 3 hengeres Toyota Yarist? 69 lóerős, jó állapotban van, de nem túl gyenge?
Saccolom, autópályára gyenge. Rendes sebességnél, 130-nál már nagyon pörög, nem érdemes szétpörgetni. 110-et lehet vele tartani, de akkor biztos sokan átkoznak, hogy előzniük kell.
Ez, amire tervezték és tökéletes az a városi közlekedés, pl. Bp-en belül vagy közeli városokba elszaladgálni vele. Fogyasztásban nagyon jó, parkolás, kilátás.
Ennyit tudok róla. Kinek mi a véleménye róla?

Ezeket nem autópályára tervezték...nekem is volt, 3 személy már kihívásnak számított.
amúgy jó autó, de csak városban.

Egy 69Le autó miért ne menne 130-at, simán lehet vele pályázni. Nem arra való, de simán bírja.
54Le autóval ingáztam évekig, lendületből simán ment 140-et GPS szerint. Semmi baja nem volt pedig belecsavartam 200000km-ert.

Helló!
Barátnőmnek van egy ilyen kis három hengeres gyösze. Néha el szoktam tőle "lopni", mert rohadt nagy élmény vezetni :D
90-ig egyébként nem érzem vészesen gyengének. Mondom ezt úgy, hogy előtte csak 100Le feletti autókat vezettem.
Lendületből kell autózni vele. Kényelmes országutas tempó bőven elég neki. Előzést nagyon meg kell gondolni, pláne ha még bent is ülnek melletted ketten. Én azt javaslom, ne akarj előzni vele! Az élet egy értékes dolog:)
Ahogy előttem írták, pályázni is lehet vele, hisz annó ezt megoldották sokkal gyengébb autókkal is az emberek, de ne akarj 130 körül menni vele a belső sávban. Maradj a külsőben. Hidd el, nem leszel forgalmi akadály, csak ne engedd el a gázt 110-nél, mert kis emelkedő ha jön, már esélyed nem lesz oda visszagyorsítani.

Miért kellene kötelezően 130-140-el menni pályán???
Én a nagy motoros mercimmel is csak 90-110 között megyek ha kevesebb mint 100km-ert kell megtennem.
Egyszerűen ebben a kis országban pár percet nyersz ha nem Szombathelyről mész Nyíregyházára...

A külső sávban nem fogsz tudni vele 110-zel menni, mert utol fogsz érni egy 90-nel haladó kamiont. Aztán az előzéshez jó nagy lyuk fog kelleni a belső sávban.
De amúgy miért ne tudna 130-cal menni? Forog kb. 4000-et? A leszabályzás még kicsit arrébb van, valahol 7000-nél.

Én nem azt mondom, hogy ez egy "autópálya faló", de a 130-at tartani nem gond neki semmi baja nem lesz. Katalógus szerinti maximális sebessége 155km/h
Simán lehet vele pályán haladni. Régen minden sz@rral Ladával/Daciával(1310)/Skoda 120(lassú) autókkal simán mentek pályán, (még Trabival is). És azok tényleg rosszak voltak. Egy Toyota Yaris 1.0 űrrepülő ezekhez képest, bírja a strapát.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!