Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Halk turbó hang, ez mennyire...

Halk turbó hang, ez mennyire normális?

Figyelt kérdés
Egy 2015-ös dízel kia ceed-em van. Kb 1300-1500 fordulat körül van egy határozott fütyülő hang. Nem zavaróan hangos, de azért hallható. Ez mennyire normális? Ültem pár turbós kocsiban, de abszolút nem hallottam semmi ilyet semmilyen fordulaton. Kell ezzel foglalkozni? Vagy azért elmegy még egy ideig ezzel?

jan. 26. 22:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Kellene vele foglalkozni, egészséges autónál egyáltalán nem szabadna semmilyen fütyülő hangot hallani. De először érdemes a turbócsöveket átnézni nem-e ott lett valahol egy apró lyuk.
jan. 26. 22:16
 2/5 anonim ***** válasza:
75%
Valahol elengedi a turbónyomást, ami egyáltalán nem normális. Érdemes utánajárni, hogy hol a lyuk.
jan. 26. 22:38
 3/5 anonim ***** válasza:
59%
Mielőbb utána kell járni, ha túl sokáig halogatod akár az egész turbó kuka lehet, nem úszod meg egy felújítással.
jan. 26. 22:52
 4/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom a fütyülés e a legjobb szó rá. Lehet a “búgás” jobban leírja. 1500 fordulat felett viszont nincs hallható hang.
jan. 27. 07:12
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor lehet nem is a turbó ha inkább búgás.
jan. 27. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!