Miért csúszott ennyibe hóba a 4 évszakos gumi?
Tavaly Zakopaneba voltunk decemberbe, akkor esett le a legnagyobb hó, de csak lépésben tudtunk haladni, mert friss hó volt az úton végig és csúszott.
Vredestein quatrac 5 , 1 éves gumi, idén kicsit félve indulok neki vele az útnak, vigyek hóláncot ?
A négyévszakos mindenképp kompromisszum. Nem lehet tőle elvárni, hogy közel úgy teljesítsen, mint egy normális felsőbb kategóriás kifejezett téli gumi. Itthoni mostanában lévő telekre megfelel. Bár az sem garantálható, hogy már itt sem lesz soha többet rendes hó, ha csak pár napra is. Mi van ha ont akkor kell menni valahova?
Szóval a lényeg, ha rendszeresen jársz havas helyeken, akkor jobb a külön téli/nyári garnitúra. Ha most ez van, csak azért én se dobnám ki az egy-két éves gumit. A hólánc jó ötlet ha ott van a kocsiban. Ha nem kell, legfeljebb nem használod.
A hó csúszik.
Téli gumival is.
Nem véletlenül kötelező a hólánc sok helyen.
Nekem is volt Vredestein 4 évszakos, nyáron is, télen is csúszott mint a takony.
Ettől függetlenül, hóban a téli is hasonlóan fog viselkedni. A bordázatuk hasonló. Én nem vennék télit, hólánc a hajtott tengelyre és mehetsz, ésszel.
#2 Aki hóban egy 4 évszakossal berepül az árokba, az télivel is. Sőt. Télivel még rátesz egy lapáttal a hamis magabiztosság. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!