Alváz, üreg védelem mennyire hasznos?
Akkor a leghatékonyabb, ha még nem rozsdás. Az 50.000-res felületi látvány konyha (feketére fújják a kocsi alját nagyjából)
A 300.000-es az autó megbontásával (dob betétek, záródugók alatt) ilyen viaszos konzerválóanyag befújása, ajtók belsejének kezelése. És a teljes aljának vastag kátrányos bevonata.
Így van. Én is úgy tudom, hogy manapság 200.000-től indul, ha normálsian csinálják és nem csak egy sufniban ráprüszkölnek valamit a kocsi aljára. A Dinitrol jó márka, azt én is ajánlom.
Én amúgy úgy vagyok vele, hogy nem szeretem pár évente cserélgetni az autóimat, de nem is több évtizedre tervezek velük. Az előzőt 6 évesen vettem, 18 évesen adtam el. A gyári védelem elég jól tartotta magát, nem volt egy rozsdakupac. Igaz mindig vigyáztam is a kocsira, nem ridegtartásban volt. A mostani autómat újonnan vettem. Most 5 éves. Szerintem ennyi ideig még biztosan marad. Teljesen újszerű az alja is. Rozsdapöttyöt nem láttam még rajta. Így nem igazán látom értelmét egy ilyen beruházásnak. Még 5 évet így is röhögve ki fog bírni. Eladáskor pedig nem fognak emiatt többet adni érte, nem látom viszont a rá költött összeget.
Van olyan ismerősöm, akinek a mániája ez az alvázvédelem. Vesz egy autót. Első dolga, hogy megcsináltatja. Majd két év múlva eladja. Ez meg szerintem a nettó pénzkidobás. Egy jó állapotú autó 2 év alatt ettől nem fog széthullani. Ha a mostani 5 éves autómmal kapcsolatban biztosan tudnám, hogy majd évtizedek múlva OT-re akarom vinni, akkor lenne értelme. De ebben egyáltalán nem vagyok biztos. És nem is túl gyakori hogy manapság valaki 15-20-25 évig ugyanazt a kocsit hajtja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!