Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Érdemes autóra sárfogót felrakni?

Érdemes autóra sárfogót felrakni?

Figyelt kérdés
Főleg ha olyan típus, ami hajlamosabb a rozsdásodásra. Na meg gyakran lenne földúton használva. Vagy műanyagra vagy gumisra gondoltam.

2023. máj. 5. 04:22
 1/7 anonim ***** válasza:
53%
Nem
2023. máj. 5. 06:52
 2/7 veterán vas ***** válasza:
100%
A klasszikus értelemben vett sárfogó (lánykori nevén pocsgumi😊)a hátrafelé fölcsapódó köveket hivatott visszafogni. Akár van ilyen az autón, akár nincs, a küszöb, vagy a fenéklemez rozsdásodáshoz semmi köze.
2023. máj. 5. 08:29
 3/7 anonim ***** válasza:

Én hátulra tettem. Vettem az autómhoz gyárit még új korában.

Az előző autóm hátsó lökhárítójának az alja a kerekek mögött tele volt kavicsfelverődéssel. Néhol a fekete műanyagig le volt nyúzva a fényezés. Oké, hogy nem feltűnő helyen van, csak akkor látszik, ha az ember alánéz, meg műanyag, nem okoz különösebb gondot, de engem zavart. Ezért az újra már az elején feltettem. Talán abban is segít valamit, hogy kisebb eséllyel lövök kavicsot a mögöttem jövő szélvédőjére.

Az első kerekek mögé is lehetne rakni. Gyáriban van olyan is. De ott nem láttam ebből adódó gondot, felverődést. Na meg elöl a küszöbre, fém karosszériára kellene feltenni. Lehet alaptalan a félelmem, de sok év alatt ha megáll mögötte a víz, lassan szárad csak ki, nem biztos, hogy használ a kocsinak. Ezért oda nem raktam. Hátul a műanyag lökhárító végére van felfogatva. Ott ilyen gond nem lehet.

2023. máj. 5. 08:36
 4/7 veterán vas ***** válasza:

#3.

"néhol a fekete műanyagig le volt nyúzva a fényezés"

Ezt a jelenséget sajnos ismerjük, de a műanyag dolgok itt másodlagosak.

A kérdező kimondottan a rozsdásodás miatt aggódik.

2023. máj. 5. 08:54
 5/7 anonim ***** válasza:

Igen, tisztában vagyok vele. De köszönöm a nyomatékosítást, elolvastam a kérdést.

Másodlagos, de az én szememet bántotta, zavart. Rozsdásodás, korrózióvédelmi szempontjából szerintem nincs túlzott jelentősége.

2023. máj. 5. 09:01
 6/7 anonim ***** válasza:
A rozsdásodásnak semmi köze a sárfogóhoz
2023. máj. 24. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
#6: Kivéve, ha utólag van felszerelve és faragni kell a kasztnit, kivéve, hogy egy műanyag elemet illesztesz a fémhez, mi között megáll a kosz, víz stb. ami melegágya a korróziónak, kivéve, hogy szinte biztosan egy lemez élnél találkozik (részben) a karosszériával, ami fokozottan veszélyes a korrózióvédelem szempontjából. Egyébként tényleg semmi köze hozzá
2023. máj. 25. 06:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!