Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az új abroncsok beleérnek a...

Az új abroncsok beleérnek a sárfogó gumiba?

Figyelt kérdés

Nem rég rakattam új abroncsokat az autóra és egy bizonyos kormányállásnál súrlódó hangot hallottam, megnéztem, az abroncs beleért a sárfogó gumiba. Azelőtt ilyet sosem tapasztaltam. Mi lehet az oka, hogy pont most jelentkezett? Az a fél centi, amivel nagyobb az új abroncs mintázatmélysége, az számítana ennyit vajon?

Levehetem a sárfogót? Vagy nagy szükség van rá? Milyen hátránya lehet?

Köszönöm!

2021. aug. 18. 01:26
 1/5 Slapec19 ***** válasza:

Ugyanakkora méretű gumit rakattárá, mint amilyen az előző volt? Mert akkor nem szabadna beleérnie a kerékjáratban sehol. Ha igen, akkor azt kellene megnézni, hogy az autódhoz megfelelő méretű gumit használsz, mert az se mindegy. De az is lehet hogy a sárvédő felfogatása adta meg magát, talán kicsit csüng és ezért van súrlódás köztük. Egyébként fél centi bordázatkülömbségnek nem szabadna ilyen eredményt okozni. A védő eltávolításával azt éred el, hogy a kerék által felhordott esővizet, szennyeződést stb... erős rozsdálodáshoz fog vezetni, tehát nem véletlenül hìvják védőnek. Azt semmiképpen ne szedd le, itt más lesz a probléma.

Ez az én véleményem.

2021. aug. 18. 02:40
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Ugyanakkora méretű

2021. aug. 18. 08:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Vagy mégse ugyanolyan méretű, vagy szerelés közben a gumis elgörbített, meghajlított valamit
2021. aug. 18. 08:51
 4/5 Slapec19 ***** válasza:
Egy futómű beállításra is elvihetnéd, ha a megfelelő méretű gumi/felni van rajta, mert most jutott eszembe, hogy az apám autója (opel astra H) is ugyan így járt. Főleg hátramenetben teljes kormány eltekerésnél csinálta, de előre menetben is, de csak akkor, ha teljesen be volt tekerve jobbra vagy balra. Neked is csak akkor csinálja, ha teljesen betekered a kormányt ütközésig?
2021. aug. 18. 22:53
 5/5 A kérdező kommentje:
Nekem csak akkor, ha felig tekerem el. Ha tovabb tekerem teljes elfordulasig, akkor mar nem er bele.
2021. aug. 20. 18:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!