Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Friss jogsisnak első autónak...

Friss jogsisnak első autónak mit érdemes venni?

Figyelt kérdés

Több nézőpontot olvastam már. Viszont nemrég egy ismerős mondta, hogy első autónak olyat vegyek, amit "nem sajnálok".

Tehát ne a szerelemautót, ne drágát... stb.

Volt, aki elsőnek az Opel Corsát, és a Renault Cliót javasolta.

Vélemények érdekelnének.

Szempont: vigyen el A-ból B-be, alacsony fogyasztás, alacsony szervizköltségek, megbízhatóság 2-3 évre, amíg némi rutint szerzek, hogy megvehessem az álomautót.

Ki mit javasol?

2023. szept. 17. 10:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
82%
Most azért el fogsz hanyagolni egy autót, mert friss a jogsid? Nem értem az összefüggést. Mi köze van annak, hogy friss jogsis vagy ahhoz, hogy törődsz-e az autóddal vagy nem.
2023. szept. 17. 10:32
 2/12 anonim ***** válasza:
Tesla Model 3.
2023. szept. 17. 10:36
 3/12 A kérdező kommentje:
#1: Természetesen nem fogom hanyagolni. De friss jogsisként előfordulhat, hogy meghúzom garázsba beálláskor, meg a kuplung, sebváltó kezelés se úgy megy eleinte, mint több év rutinnal.
2023. szept. 17. 10:45
 4/12 anonim ***** válasza:
81%

Olyan autót, ami viszonylag kicsi, könnyű vele parkolni és olcsón vannak hozzá alkatrészek.

Suzuki Swift, Suzuki Wagon R/Ignis, Opel Astra F/G, Opel Corsa C, Toyota Yaris, Ford Fiesta, Daewoo Matiz, Fiat Panda/Punto/Seicento, Volkswagen Polo/Golf, Renault Clio, Peugeot 206

2023. szept. 17. 10:53
 5/12 anonim ***** válasza:
67%

#1-essel egyetértek. Ezt az elsőre öreg bontószökevényt kell venni dolgot én sem értem. A friss jogsi nem jelenti azt, hogy ész nélkül vezetünk és nincs szemünk, mindennek nekimegyünk. Annak idején én pl inkább a másik véglet voltam és úgy be voltam tojva, hogy mindent túlóvatoskodtam, nem mertem semmit 40 cm-nél jobban megközelíteni. És nem hiszem, hogy ezzel egyedül lettem volna az univerzumban.

Kuplung, váltó kezelés: a bénázást (az elején nyilván előfordulhat) miért tolerálja lobban egy szétrúgott kuplung, lestrapált kopott váltó? Én ezt nem érzem. Pont hogy az ilyen autókat kell majd rövid időn belül szervizelni, mert valami el fog fogyni a nagyobb igénybevételtől és akkor kell nekik a törődés. Az alkatrész az öreg autóhoz se lesz ingyen, a szerviz óradíj meg pláne. Egy újszerű, vagy új autó elvileg többet kibír, tovább fogja tolerálni a gyilkolást. Szerintem pont az öreg, lelakott elhanyagolt olcsó kotlákkal lehet az elején nagyobbat szívni.

Nekem ez a véleményem. De ahogy gondolod... Én elsőre is olyan autót vennék ami tetszik és belefér az anyagi keretembe.

2023. szept. 17. 11:25
 6/12 anonim ***** válasza:
36%

Szerintem meg teljesen igazuk van azoknak, akik szerint olyat vegyél, amit nem sajnálsz.

Biztos, hogy nem lesznek mindig jó tágas parkolóhelyeid, valamint extra húsz perceid arra, hogy fél méter távolságot megtartva mindentől, hatezer korrigálással szép óvatosan a helyedre állj. Egyszerűen az elején jóval nagyobb hibaszázalékkal fogsz manőverezni, és még odafigyeléssel is benne van a pakliban a koccanás.

Másrészt rutin híján a vezetési stílusod gyilkolni fogja a kocsit, és akkor már jobb, ha egy eleve szinte nulla értékű kocsit szervizeltetsz muszáj szinten, mintha egy új kocsi veszít súlyos milliókat az értékéből.

2023. szept. 17. 12:01
 7/12 anonim ***** válasza:
Nem tudjuk, ezt még soha nem kérdezte meg senki, utána kell olvasni.
2023. szept. 17. 12:22
 8/12 anonim ***** válasza:
32%
Egyébként nem friss jogsisként is előfordulhat, sőt, bizonyos szempontból úgy még talán nagyobb az esély is rá, mert rutinból kevésbé figyel oda az ember. Ha meg úgy érzed, hogy össze-vissza fogod karcolgatni meg törögetni az autót, akkor még vegyél húsz pótórát inkább, mert nem vagy alkalmas a vezetésre.
2023. szept. 17. 12:24
 9/12 anonim ***** válasza:
72%

Ezzel az olyat vegyél amit nem sajnálsz kijelentéssel a falnak tudnék menni!

Azért mert friss a jogsid vezess olyat amiben nem érzed jól magad? Marhaság!!

Olyat vegyél ami tetszik, amit szíved szerint igazán jól éreznéd magad benne. Más nem számít!

Igen benne van a pakliban, hogy, összetöröd, mint ahogy az is, hogy nem.

És akkor meg feleslegesen furikáztál olcsó kocsival.

2023. szept. 17. 12:48
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Olyat, ami megfelel az igéyneknek, és belefér a keretbe (vételárat és fenntartást tekintve is). Mivel egyikről sem írtál semmit, így értelmes választ sem lehet adni
2023. szept. 17. 12:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!