Autóvásárlás előtt vagyok, érdemes megvárni a karácsonyt ?
Nem sürgős, új autot vásárolnék .
11/14 millió lista árban, szalonból. Szerintetek karácsony előtt picivel, szoktak ilyen akciók lenni a már legyártott készletekre ? Pl 1-2 millióval olcsóbb mint most ugyanaz a modell (pl év végi készlet kisöprés, karacsony előtti akció miatt )
Nincs mit kisöpörni.
A covid óta el vannak maradva a gyártással, némelyik tipusra 12-18 hónap a várakozási idő.
A szalonokban van néhány bemutató darab azt sem állítom, hogy nem lehet némi kedvezményt is kialkudni, de egy 11 milliós autó árából nem engednek el 1-2 milliót, nincs túlkínálat, hiány van a piacon.
Szerintem annyira nem jellemző, hogy az emberek karácsonyra tömegesen új autókat ajándékoznának egymásnak. Év végén meg pont, hogy kifutnak a céges megrendelések is.
Én pl. december 23-án rendeltem az autómat. Igaz nem készleten lévő volt (még a Covid előtt), hanem egyedi rendelés. De semmilyen plusz extra kedvezmény nem járt csak arra tekintettel, hogy mindjárt karácsony. Szóval én erre annyira nem gyúrnék.
Készletet meg minek söpörnének ki. Semmivel nem járnak rosszabbul, ha pár héttel később adják el ugyanazt az autót. Sőt, mivel jön a január, legalább lehet mire hivatkozva árat emelni. És úgy is meg fogják venni.
Ünnepek környékén több vevő szavadul a piacra, emiatt az árak magasabbak, a választék pedig szűkösebb.
Ez neked vevőként milyen logika szerint jó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!